Söz Dinlemek İstemiyoruz, İcraat İstiyoruz!

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, ‘‘Bir yandan Filistin edebiyatı yapıp öbür yandan ticari ve diplomatik ilişkileri sürdürmek kendi kendimizi kandırmak olur. İsrail’e karşı cesur ve somut adımlar atılmalıdır’’ dedi.

Söz Dinlemek İstemiyoruz, İcraat İstiyoruz!
19 Ağustos 2024 - 20:29
Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ve Kudüs Çocuk Şenliği Programı Kavak Güvenpark Tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan olayların üzücü ve utanç verici olduğunu söyledi. Karaman, milleti temsil noktasındaki insanların eline ve diline sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Abbas ve Erdoğan Beraber Gazze’ye Gidebilir
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, Türkiye’ye gelerek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı değerlendiren Karaman, ‘‘Mahmut Abbas, konuşması sırasında Gazze’ye ve Kudüs’e gideceğini söyledi. Kendisi Gazze’ye ve Kudüs’e her halde hiç gitmemiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Gazze’ye gideceğim diyordu ama hala gidecek. Belki Abbas ile Erdoğan beraber Gazze’ye oradanda Kudüs’e giderler. Ancak; ba'de harâbi'l-Gazze. "Gazze harap olduktan sonra" ne işe yarar sizin Gazze’ye gitmeniz? Gazze’nin %80’i yıkıldıktan sonra ne faydası var? Biz artık söz dinlemek istemiyoruz, icraat istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Mecliste Dikkat Çeken O Karşılamanın Sebebi
Mahmut Abbas’ı, İsmail Haniyye’nin, Necmettin Erbakan’ın ve Hasan Bitmez’in fotograflarıyla karşılamalamalarının sebebini açıklayan Karaman, ‘‘Abbas’a, biz seni onların cihadına sahip çıkman için bu kürsüde konuşturuyoruz ve dinliyoruz mesajını verdik. Çünkü, İsmail Haniyye; direnişin lideriydi. Ömrünü Filistin davasına adamıştı ve ailesini bu uğurda feda etmişti. Erbakan hocamız ömrünü Siyonizmle mücadele etmekle geçmiş, Filistin davasına ömrünün sonuna kadar sahip çıkmıştı. Hasan Bitmez kardeşimiz de Abbas’ın konuştuğu bu kürsüden İsrail ile sürdürülen ticari ilişkileri gün yüzüne çıkardığı ve iktidar partisinin Filistin konusundaki  samimiyetsiz yaklaşımlarını yüzlerine vurduğu sırada emaneti hakka teslim etmiştir’’ şeklinde konuştu.
İsrail, Filistin Topraklarından Defedilmelidir
Çocuklar için resim yarışması, bilgi yarışması, ödül töreni ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda konuşan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Saadet Partisi teşkilatları olarak, her zamankinden daha fazla çalışmak ve gayret göstermek zorunda olduklarını belirtti.
Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerin Milli Görüş’e duyulan ihtiyacın göstergesi olduğunu kaydeden Şen, ‘‘Gazze’de bir insanlık dramı ve soykırım yaşanmaktadır. Yaşanan bu katliam ve vahşet karşısında tüm dünya suskun. Onların bu suskunluğu ise şaşırtıcı değil. Asıl şaşırtıcı olan, sıranın kendisine gelmesini bekleyen islam ülkeleridir. Ortadoğu’da bir çıban başı olan İsrail’e karşı net bir adım atılmaması, İsrail’in pervasızlığını ve saldırganlığını arttıracaktır. Akan kanın, dökülen gözyaşının sonu gelmeyecektir. Bu sebeple İsrail’in derhal durdurulması ve Filistin topraklarından defedilmesi gerekmektedir. Bu, İsrail’de yaşayan insanlar içinde daha hayırlı olacaktır’’dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum