SSK Hastanesi Trabzon...

Dr

SSK Hastanesi Trabzon...
12 Ocak 2016 - 12:26
Dr. Kesim’in Ardından…

SSK Hastanesi Trabzon eski belediye başkanı ve DP eski milletvekili Fethi Çulha tarafından yaptırılan, yıllarca otel olarak kullanılan Hamamizade İhsan Bey kültür merkezi karşısındaki binada idi.
1980 darbesi sırasında askerler tarafından askeri misafirhane olarak ta bir müddet kullanılan bina sivil hayata geçilince askeri misafirhane sonra Hasan Paşa kışlasındaki tarihi binaya taşınınca eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu tarafından istimlak edilip yıkılıp ortadan kaldırılan binada idi.
1960’lı yıllarının ortalarında mevcut yerine bugünkü Fatih devlet hastanesi taşındı. Hastane bölgenin en gözde hastanesi idi. Her hastayı kabul etmeyen SSK başhekimliğine herkes atanamazdı.
1980 darbesinin ardından kurucu meclise valiler isim teklif ederken Trabzon Valisi merhum Ali Rıza Yaradanakul Trabzon’dan SSK Hastanesinin başhekimi Dr. Zeki Çakmakçı’yı teklif etmişti. Dr. Çakmakçı’nın kurucu meclise seçilmesinin ardından başhekim yardımcısı Dr. Cengiz Kesim başhekimliğe atanmıştı.
Son derece sosyal bir yapıya ve çok da geniş bir çevreye sahip olan Bevliye Dr. Kesim yanılmıyorsam aynı zamanda rotary kulübünün başkanı idi.
1983’de kurulan ANAP iktidarının çalışma ve sosyal güvenlik bakanı bevliye Dr. Mustafa Kalemli’nin de devre arkadaşı idi. ANAP İl başkanı Dr. Ahmet Yıldırım Dr. Kesim’i görevden aldırmak için çok uğraşmış ancak konuya bakan Dr. Kalemli hiç de sıcak bakmamıştı.
Dr. Yıldırım ilk genel kurulda kaybetmesi ile il başkanlığına seçilen Avni Akkan Numune hastanesi eski başhekimi Dr. Osman Akıntürk’ü SSK Hastanesi başhekimliğine getirmek isteyince bakan Dr. Kalemli (daha sonra Sağlık ve İçişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Kütahya milletvekili ANAP’ın ağır toplarındandı)ben devremi görevden almam demişti.
İşte o günlerde TRT Siyah beyaz yayın veriyordu. Aileler yarışıyor adlı bir programda ülkenin iki ayrı ilinden iki aileyi canlı yayında birbirleri ile yarışıyordu. Sıra Trabzon’a gelmiş SSK Hastanesi başhekimi Dr. Cengiz Kesim Eskişehir’den rotary kulüp başkanı bir Dr. ailece yarışıyordu. Bizde aynı gece ANAP Milletvekili Eyüp Aşık, ANAP İl başkanı Avni Akkan, Orman Bakanlığı müsteşarı Cemal Akın’ın Atatürk orman çiftliğinde orman misafirhanesinde konuğuyuz.
Tek kanal TRT karşımızda Dr. Kesim ailece il başkanı Akkan TRT işi biliyor deyince yanımızda bulunan ANAP Eskişehir milletvekili şimdi ismini hatırlayamadığımı kişi bu rotary kulüpler TRT’ye el koydu. Genel Müdür Cem Tuna da bunların adamı deyince İl başkanı Akkan iktidarız ancak muktedir değiliz. Bir SSK Hastanesi başhekimini görevden alamıyoruz dedi. Milletvekili Aşık yerine o işi yapacak birini bulun ben atatacağım dedi. Ben hemen aynı hastanede Dr. Naci İmamoğlu’nu gündeme getirdim. İl Başkanı Akkan onun kardeşi DYP Trabzon Milletvekili Nafız İmamoğlu deyince Milletvekili Aşık ben Dr. İmamoğlu’nu başhekimliğe getiriyorum. Dr. Kesim’de aynı yerde kalsın dedi. O arada MDP Kapatılmış İmren Aykut ANAP’a geçmiş çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına getirilmişti. Milletvekili Aşık Dr. Kesim’i görevden aldırarak yerine Dr. İmamoğlu’nu getirdiğini bana söyledi.
Trabzon’a geldim SSK Hastanesine gittim. Dr. İmamoğlu’nu 3 katta hastalarını gezerken buldum. Yan tarafta bulunan bebek mutfağına geçtik, yanımda aynı hastanenin personel şefi Halil İbrahim Albayrak vardı. Kendisine başhekimlik göreviniz hayırlı olsun dedim. Dr. İmamoğlu bana ilk olarak Dr. Kesim çok güçlüdür kimse onu yerinden kaldıramaz demişti ve bir gün sonrada arayarak başhekim Dr. Kesim beni yanına çağırdı son derece nezaketli bir biçimde tebrik etti. Yeni görevimde başarılar diledi atama yazımı tebliğ ettim.
Kendisi bir ağabey olarak yanımızda hizmetlerini sürdürecek demişti. Şimdi bizde o nazik kibar insan Dr. Kesim’e mekânın cennet olsun diyoruz…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum