ŞU İMAMIN YAPTIĞINA BAK!

Site Camii İmamı Mustafa Akaslan, camisi etrafında bir başka camiye yardım toplayan Mustafa Kısa’ya engel olmak isteyince tartışma çıktı

ŞU İMAMIN YAPTIĞINA BAK!
04 Kasım 2017 - 19:58
Site Camii İmamı Mustafa Akaslan, camisi etrafında bir başka camiye yardım toplayan Mustafa Kısa’ya engel olmak isteyince tartışma çıktı. Olaya polis el koydu. Camiye yardım toplayanın yasal görevli olduğu ortaya çıktı.
İlkadım İlçesi’ndeki Site Cami İmamı Mustafa Akaslan Camii altındaki esnaflardan bir başka camiye yardım toplayan Mustafa Kısa’ya engel olmak istedi. Azarlayınca tartışma çıktı. Olaya polis el koydu ve yapılan araştırmada Mustafa Kısa’nın yasal yolla camiye yardım topladığı ortaya çıktı ve serbest bırakıldı.
Site Camii İmamı Akaslan’ın kendisine hakaret ettiğini öne süren Mustafa Kısa, her şeye rağmen şikâyette bulunmadığını, imamın tutumunu yadırgadıklarını, esnaflarında tepki koyduklarını belirterek, “İkindi namazını cemaatle Site Camiinde kıldım. Namaz çıkışında hazır gelmişken Site Camii altındaki esnaflardan cami için biraz yardım toplayayım dedim. Para toplarken Namazımızı kıldıran İmam beni azarlayarak cemaatin önünde beni kovaladı. Ben de kendisine para toplamak için izin belgem var dediysem de ‘belge melge’ dinlemem diyerek burayı terk etmemi söyledi. Cami çıkışı olduğu için cemaat bu olaya tepki gösterdi. Cemaatin çoğu benim para toplamamın yanlış olmadığını imama söylediler. Birkaç kişi de hocanın tarafında oldu. Hocanın bana karşı yaptığı bu hareket cemaati bile ikiye böldü. Bu durum karşısında ben de alttan almaya çalıştım, giderken arkamdan kaçma kaçma gel buraya polis çağırdım diye bağırdı. Ben de öyle deyince geri döndüm. Bir müddet bekledim, İmam ortada yoktu. İki polis geldi, yardım toplama belgem olup olmadığını sordular. Ben de kendilerine belgemi ibraz ettim. Polisler tekrardan ekip çağırdı. Bekledim ekip geldi. Ekibin başındaki amir belgelerime baktı ve imamı çağırdılar. İmama sen buraya karışamazsın elinde yardım toplama izin belgesi var, isteyen verir, isteyen vermez dediler. Ekibin başındaki amir şikâyetçi misin diye bana sordu. Ben de şikâyetçi değilim diye ifade ettim” dedi.
Site camii cemaati imama tepki gösterdi ve toplum önündeki tartışmanın yakışıksız olduğunu söyledi. Camii cemaati imamı Müftülüğü şikâyet edeceklerini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum