SUUDİ PRENSİNİN KİNİ!

İRAN SÖZCÜSÜNÜN SUUDİ PRENSİNE SALDIRISI Alman Spiegel dergisi yorumcusuna göre; ”Karaleke, korkunç trajedi”: İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Ar

SUUDİ PRENSİNİN KİNİ!
07 Nisan 2018 - 20:53
İRAN SÖZCÜSÜNÜN SUUDİ PRENSİNE SALDIRISI
Alman Spiegel dergisi yorumcusuna göre; ”Karaleke, korkunç trajedi”: İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan Veliaht Prens Salman’ın konuşmalarını korkunç bir hareket olarak nitelendirmektedir“ diyor Spiegel yorumcusu.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kasımi sözlerinin devamında; “Salman’ın konuşmalarını, Politik hırsından dolayı “Tedavisi olmayan bir hastalık haline vardı” şeklinde yorumluyor.
İran Dışişleri Bakan sözcüsü Kasımi, İsrail ile ilgili takındığı koruyucu politikası da, Orta doğu halkı adına tarihe korkunç bir kara leke olarak geçecektir, diyor aynı eleştiri konuşmasında.
İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, “Geçen haftalardaki konuşmalarında; Veliaht Prens, İsrail’in varlığı hakkında çalışacağına söz verdi.
İran Sözcüsü Kasımi’ye göre Prens, ”Suudi Arabistan gibi bir İslam devletini SİYONİST İSRAİL BATAKLIĞINA batırmaya ant içti” ifadesinde bulundu.
Bu yeni yetmenin kini de, ”Bu durumda tedavisi mümkün olmayan bir İsrail hastalığına dönüştü diyor” İran sözcüsü, diye de aktarıyor Spiegel yorumcusu.
Kendi temelsiz politikasının gerçekleşmesi için milyarlarca dolarlar vermeye de hazır olan Salman, Filistinlilerin İsrail’den neler çektiğini bilmediği gibi, Ortadoğu coğrafyasını da tanımamaktadır.
Filistin halkının İsrail’den onlarca yıldan beri zulüm ve işkenceleri de hiçe saymaktadır diyor, aynı tonda İran sözcüsü.
Son olarak Suudilerin Şii Mollayı asmasından dolayı, İran ve Suudilerin siyasi düşmanlığı daha da sertleştiğini söylüyor Alman yorumcu.
Bu arada Alman yorumcu Suudileri korumayı da hiç ihmal etmemektedir.
Suudi Prensi Salman, ”İran’ın gittikçe hızlıca güçlenmekte olduğunu, hem Suudiler, hem de çevre ülkeleri için büyük tehlike oluşturmaktadır” ifadesinde bulunuyor dergi.
Çevirmen; Kavranoğlu
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum