TAFLAN YALI MTAL'DE CAPOEIRA RÜZGÂRI ESTİ

Samsun'un Atakum ilçesindeki Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonu ve okul bahçesi her hafta farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor

TAFLAN YALI MTAL'DE CAPOEIRA RÜZGÂRI ESTİ
24 Mart 2016 - 09:03
Samsun'un Atakum ilçesindeki Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonu ve okul bahçesi her hafta farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Akın Kayhan ve Uğur Cızlak düzenledikleri çeşitli etkinliklerle öğrencilerinin sürekli olarak değişik faaliyetler içerisinde yer almalarını sağlıyorlar.

[gallery ids="47073,47074,47075"]
GÜNGÖR DOĞANAY'A ÇEŞİTLİ SORULAR SORDULAR
Bu hafta alışık olmadığımız farklı bir faaliyetle karşılaştılar Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Akın Kayhan tarafından organize edilen seminer ve gösteride "Capoeira" sporu tanıtıldı. Tanıtım amacıyla okula davet edilen Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkası Güngör Doğanay ve ekibi tarafından öğrencilere Capoeira sporu hakkında bilgi verildi. Çok meraklı oldukları görülen öğrenciler merak ettikleri konular hakkında Güngör Doğanay'a çeşitli sorular sordular. Daha sonra okul bahçesinde düzenlenen gösteriler izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı. Programın sonunda Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkası Güngör Doğanay'a Beden Eğitimi öğretmeni Akın Kayhan tarafından plaket taktim edildi.
YÜZLERCE ALT DALININ OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ
Etkinlik hakkında bilgiler veren Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Akın Kayhan, “Spor herkesin yaptığı, yapmaya çalıştığı yâda enkazından sevdiği bir olgudur. Spor kavramı çok geneldir, spor kavramını birazcık irdelediğimizde yüzlerce alt dalının olduğunu görürsünüz. Bütün insanlar mutlaka bu dallardan birisi ile uğraşıyorlardır. Ruhen ve bedenen sağlıklı olan birisinin bu spor dallarından en azından birisi ile ilgilenememesi, yapmaması düşünülemez. Biz düzenlediğimiz bu etkinlikle öğrencilerimizin belli başlı spor dallarından farklı spor dallarını tanımalarına ve bu spor dalları hakkında bilgi edinmelerine imkân sağlıyoruz" diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİMİZ DEĞİŞİK SPOR BRANŞLARIYLA TANIŞIYOR
Fırsat buldukça değişik spor dalları ile öğrencilerimizi tanıştırmak, onları farklı spor branşlarıyla buluşturmak amacıyla çalışmalar yapıyor, faaliyetler düzenlediklerini belirten Kayhan, “Bugün de "Capoeira" sporunu öğrencilerimize tanıtmak istedik. Capoeira ile dış dünyadaki olumsuzluklardan uzaklaşabileceklerini, spor yaparken aynı zamanda da dans edebilmenin mümkün olduğunu, hayata bakış açılarında ve kişisel gelişimlerinde olumlu yönde etkiler oluşturabileceklerini görmelerini istedik. Bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da öğrencilerimizin değişik spor branşlarıyla tanışmaları amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum