Tanrıkulu ve Kaya, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile İlgili Yemekli İstişare Toplantısı Düzenlediler.

Tanrıkulu ve Kaya, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile İlgili Yemekli İstişare Toplantısı Düzenlediler.
09 Ağustos 2014 - 21:54
YEMEKTE BULUŞTULAR…

Tanrıkulu ve Kaya, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile İlgili Yemekli İstişare Toplantısı Düzenlediler.

NTK Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Organizatör-Medya Planlamacısı Nihat Tanrıkulu ve arkadaşı İş Adamı Tarkan Kaya, Avcılar Leb-i Derya Et Balık Restaurantta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir yemekli istişare toplantısı düzenlediler.

Yemek öncesi kapıda dostlarını tek tek karşılayan Tanrıkulu ve Kaya, yemek boyunca istişare toplantısına katılan dostlarından ilgisini eksik etmedi. Yemekte, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili beyin fırtınası yapılırken Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra neler olabileceği üzerinde ilginç değerlendirmelerde bulunuldu.

İstişare toplantısında bir konuşma yapan NTK Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Organizatör-Medya Planlamacısı Nihat Tanrıkulu, “Öncelikle Tarkan Kaya kardeşime çok teşekkür ediyorum. Rabbim her iş adamına böyle sofrasını dostlarıyla paylaşmayı nasip etsin. Birbirinden değerli siyasetçi, iş adamı, gazeteci dostlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutluyum. Şu an herkes Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumda. Burada da bu süreç ile ilgili güzel değerlendirmeler yaptık. Zaman zaman yaptığımız fikir alış verişlerine bir yenisini daha ekliyorum” diyerek bu tür buluşmaların dostlukları daha da pekiştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için değerlendirmeler yapmak üzere yemeğe katılan dostlarıyla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İş Adamı Tarkan Kaya ise, “Böylesi anlamlı bir davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten beni onure ettiniz. Arada böylesi yemeklerde dostlarımla buluşmak çok güzel. Bu tür yemeklerde daha sık buluşmayı arzu ediyorum” dedi.

Bu yemeklerin tanışmak için bir vesile olduğunu ifade eden Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç da, “Böylesi kritik süreçlerde dostlarla bir araya gelip fikir alışverişi yapmak çok güzel. Malum önümüzde çok kritik bir seçim var. Allah milletimize hayırlısını nasip etsin. Tabi bu yemekler tanışmak için bir vesiledir. Arayıp da bulamadığımız durumlar ve zeminlerdir. Burada her siyasi görüşten arkadaşımız var. Örneğin Ak Parti’den, CHP’den, MHP’den ve diğer siyasi partilerden olan arkadaşlarımız var. Farklı görüşte arkadaşlarımızla bir araya gelip hem ülke hem de dünya gündemini değerlendirerek Türkiye’mize ve dünyamıza da önemli katkılar sunuyoruz.

Bir ülkenin siyasetçileri, bilim adamları, idarecileri ne kadar gelişirse o ülkenin basın mensupları, gazetecileri de gelişir. Filistin ve İsrail arasında günlerce devam eden savaşlarda eğer İsrail kurallara uymuş olsaydı basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu yerleri bombalamazdı. Elinde kamerası, fotoğraf makinesiyle haber peşinde koşan basın mensubu arkadaşlarımıza İsrail saygı gösterseydi oradaki arkadaşlarımız rahat bir şekilde haberlerini yazabilir, yazdıkları haberleri çalıştıkları kuruma gönderebilirdi. Ne yazık ki, İsrail basın mensubu arkadaşlarımıza saygı göstermemiştir.

Bugün burada farklı görüşten olan birbirinden değerli dostlarla bir araya gelerek fikirlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Türkiye’de siyasetin çok zor bir iş olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkan Vekili ve Ak Parti Meclis Üyesi Gürbüz Süleymanoğlu, “Siyaseti bir yöre ile kıyaslamak ne kadar doğru olur. Bilmiyorum. Siyasetçi, siyaseti kendi yöresinde ilinde, ilçesinde, köyünde hep ateşli yapar. Düşüncesinden dolayı yüz binlerce insan canından oldu. Eleştiri olacak. Eleştiri olmadan doğru yolu bulamayız. Kulaktan duyma birtakım bilgilerle kendimizi avutmamalıyız. Mantıklı şeylerle topluma bir şeyler sunmalıyız. Temennimiz ülkemizde huzurun, barışın, kardeşliğin olmasıdır. Birbirimize saygı duymalıyız. Çok güzel günler bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ilginç değerlendirmeler yapan Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonometrist Cahit Timur, yemekte Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) hakkında da bilgiler verdi. Timur, “Sayın Genel Başkanımız Muzaffer Tunç, Ben gazeteciyim. Sen ekonometrissin. Biz basın mensupları derneği diye bir dernek kursak başarılı olabilir miyiz” dedi. Derneği kurmadan 5 ay, 6 ay toplantılar yaptık. Tanışmalarımız oldu. Fikir alış verişleri yaptık. Derneği kurmadan önce de Nihat Tanrıkulu büyük destekler verdi. Çalışmalarımız içerisinde yer aldı. Birbirimizi sevdik. Onun sayesinde sizin gibi değerli arkadaşlarımız ile tanıştık.

Türkiye Basın Mensupları Derneği olsun, diyen arkadaşlarımız oldu. Tüm Basın Mensupları Derneği olsun, diyenler oldu. Tabi Türkiye ismini alıp hemen kullanmak olmuyor. Bakanlar Kurulu onayı gerekiyor. Türkiye kelimesini bir kurumun başına getirmek özel bir izne tabidir. Bu sefer biz dünyayı düşündük. Dünya her tarafa hitap ediyor. Dünyanın her tarafına hitap etmeliyiz. Geniş bir alana hitap etmesi gerekiyordu. O yüzden de çerçeveyi geniş tutmamız lazımdı. Tabi güzel bir dönemin içerisinde iyi bir tüzük çalışması, bir alt yapı çalışması yaptık. 2 Ocak 2012’de 34 kurucu üye ile Dünya Basın Mensupları Derneği’ni kurduk. İsim çok önemlidir. Örneğin NTK bir markadır. Çünkü ismi bulmak kolay değildir.

Kurulduğumuzdan bu yana çok değerli, çok kaliteli, beyefendi arkadaşlarımız bizlere katıldılar. Şu an Edirne’den Kars’a kadar üyelerimiz var. Onlarla aynı masaları paylaşıp sohbet ettik. Bu sohbet içerisinde yaptığımız çalışmaları, etkinlikleri paylaşıyoruz. Fikir alış verişi yapıyoruz. “Türkiye’nin milli menfaatleri, çıkarları doğrultusunda düşünceler varsa hepimiz varız. Ama Türkiye’mizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu ayrıştıracak insanlar varsa sizin fikirleriniz sizde kalsın. Bizim yanımızda olmayın. Bizimle beraber olmayın” diyoruz. Çünkü biz birleştirici olmak istiyoruz. Derneğimizin içerinde her görüşten insan var. Türkiye’nin sahiplerini içine alabilen, kucaklayan bir derneğiz. Dünyaya da açılabildik. Tüzüğümüzde yurt dışında temsilcilikler açabiliyoruz. İnsanlar, yurt dışında o temsilciliklere üye olabiliyorlar. Ancak dış dernekler kanununa göre, dış ülkelerde hemen üye alamıyoruz. Tabi dernekler kanunu müsait ise, Dışişleri Bakanlığı’ndan izin alarak nitekim bunu da yapacağız. Yurt dışından gelip burada bize üye olabilecek kardeşlerimiz olacak. Yani bu insanlarda bizimle birlikte olacaklar, bizim sesimizi duyuracaklar.

Örneğin Taksim’de yaşanan Gezi Parkı olayı çok büyütüldü. Bazı yabancı ülkeler, sanki Türkiye’de savaş oluyormuş gibi savaş muhabirlerini Taksim’e gönderdiler. O gazeteciler de burada savaş oluyormuş gibi haberler yaptılar. Eğer bizim gazetecilerimiz dünyanın her yerinde olup ortada etkili olabilseydi bu tür olumsuzluklar olmazdı. Ama ne yazık ki,  bizim basınımız dünyanın her yerinde yoktu. Orada haber üretecek, ses getirecek güçlü bir sesimiz yoktu. İşte biz dedik ki, bu güçlü ses dünyanın her yerinde olması lazım. Buradaki olayı dışarıya doğru bir şekilde anlatalım. Dışarıdaki insanlarda bizi doğru anlasın. İşte bizim amacımız, bu haberleri dünyaya doğru anlatabilmek. Dünyadan da bize güzel, olumlu şeyleri getirtebilmektir. 3 yıl içinde gayet başarılı çalışmalar yaptık. Biz güzel bir çalışma içindeyiz. Allah muvaffak eylesin” şeklinde konuştu.

NTK Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Organizatör-Medya Planlamacısı Nihat Tanrıkulu ve arkadaşı İş Adamı Tarkan Kaya’nın Avcılar Leb-i Derya Et Balık Restaurantta verdiği yemeğe Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç, Esenyurt Belediye Başkan Vekili ve Ak Parti Meclis Üyesi Gürbüz Süleymanoğlu, İş Adamı Tarkan Kaya, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonometrist Cahit Timur, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, İş Adamı Muhammet İzsiz, Esnaf Mehmet Emin Taca, Afgaşin Köyü Dernek Başkanı Suat Kaya, İş Adamı Gökhan Kaya, Andeko Dekorasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ay,  İş Adamı Hakan Yılmaz, NTK Organizasyon Genel Müdürü Okan Tanrıkulu,  Alibey Peynircilik Kahvaltılık Dünyası Sahibi Talip Bulak, Reklamcı Ali Ferah, Mahalle Muhtarı Murat Canbaz, Türkiye Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Faik Bozdağ, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Gazeteci Mehmet Şahincileroğlu katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum