Tanrıverdi Grubuna ait Sheraton otelin satışı için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

SAMSUN SHERATON OTEL SATILIYOR MU? Tanrıverdi Grubuna ait Sheraton otelin satışı için görüşmeler yaptığı iddia edildi

Tanrıverdi Grubuna ait Sheraton otelin satışı için görüşmeler yaptığı iddia edildi.
22 Kasım 2014 - 21:06
SAMSUN SHERATON OTEL SATILIYOR MU?

Tanrıverdi Grubuna ait Sheraton otelin satışı için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Samsun’da DLH ve Fener Plajı'nın bulunduğu bölgede halen inşaatı devam eden ve inşaatının tamamlanmasına az bir süre kalan Tanrıverdi Grubunun, otelin satışı için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

İddiaya göre Hükümet ile Gülen Cemaati arasındaki siyasi rekabetten dolayı Tanrıverdi Gruba baskılar geldiği ve bu baskılardan dolayı oteli 100 Milyon dolar bedelle satışa çıkartıldı. Samsun’da yerel bir otel zinciri ile 70 Milyon dolara pazarlık yaptığı pazarlıklar sonrasında aradaki fiyat farkından dolayı anlaşma ve satış gerçekleşmedi.

Tanrıverdi Grubun İstanbul Beşiktaş’ta ki tütün deposunun yerine yapılan Shangri La otelini de satışa çıkarttığı ve satışı için görüşmelerin devam ettiği de iddialar arasında.

Samsun sahilinde Hazine’den 49 yıllığına kiralanan arazide, 130 metre yüksekliğinde otel inşa edilen otel, 29 katlı olarak kaba inşaatı bitmiş ve bu günlerde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyordu.

Otelin arsa hariç 60 milyon dolara mal olacağını ve tamamen öz kaynakla finanse edileceğini Tanrıverdi Şirketler Grubu tarafından ifade edilmişti.

Otelin satışına ilişkin yetkililerden bilgi alınamazken “baskılardan dolayı satış planlanıyor” bilgisinin haricinde bir bilgiye ulaşılamadı.

Otelin satışının Sheraton markasını etkilemeyeceği ve aynı marka ile hizmete devam edeceği iddialar arasında.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum