TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ GALA YEMEĞİNE KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberinde Vali İbrahim Şahin,  Sheraton Otel’de düzenlenen ‘Tarihi Kentler Birliği’ gala yemeğine katıldı

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ GALA YEMEĞİNE KATILDI
20 Ağustos 2016 - 12:46
2Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberinde Vali İbrahim Şahin,  Sheraton Otel’de düzenlenen ‘Tarihi Kentler Birliği’ gala yemeğine katıldı.
Sheraton Otel’de düzenlenen gala yemeğine ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.
7- Boş kalıp haber440 TANE BELEDİYENİN ÜYESİ OLDUĞU BÜYÜK BİR BİRLİKTİR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yemekte yaptığı konuşmasında, “Tarihi Kentler Birliği, coğrafyamızın bize armağan ettiği tarihsel dokunun, tarihi mirasın korunması ve bunun geleceğe taşınması ile ilgili hassasiyeti taşıyan bir büyük birlik olmaktan öteye, aynı zamanda belediyeciliğin okulu haline geldi. Tarihi Kentler Birliğimizin kurulduğu 2001 yılından bu yana, üye belediye sayımız 440’lara ulaştı. Tarihi Kentler Birliği bugün 440 tane belediyenin üyesi olduğu büyük bir birliktir. Biz bu toplantıları, buluşmaları, seminerleri ve onun dışındaki diğer genel kurul toplantılarımızı hiçbir zaman için sadece bir merkezde, sadece bir coğrafyada yapmıyoruz. Bütün şehirlerimizi dolaşıyoruz. Önümüzdeki ay bildiğim kadarı ile Şanlıurfa’da olacağız, ondan sonraki ay belki Bursa’da olacağız. İki ay önce genel kurulumuzu Konya’da yaptık. Bu ve buna benzer farklı coğrafyalarda farklı uygulamaları, farklı sonuçları görerek, istişare ederek birikimimizi ve Tarihi Kentler Birliği’nin gerçek misyonunun ulaşmayı hedeflediği bu büyük okulun gereğini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
12000 YILINDAN BU TARAFA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTI
‘Tarihi Kentler Birliği’ gala yemeğinde bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Şahin, “Değerli Misafirler; Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Tarihi Kentler Birliği son dönemlerde 2000 yılından bu tarafa önemli işlere imza attı. Tarihi dokuya dokundu. Doğal mirası işlemeye çalışıyor. Diğer taraftan Samsun’un özellikle merkez kabul edilmesi ve toplantı yeri olarak benimsenmesi de Büyükşehir Belediye Başkanımızın belki dönem başkanlığını yapmasının sonucudur. Ama diğer taraftan Samsun’un belediyecilik hizmetlerinin bir şekilde görülmesi açısından toplantı yerinin isabetli olduğunu söylemek istiyorum. Sayın Bakanım izniniz olursa, Ürdün Zerga’dan gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz demek istiyorum. Yarın büyükşehir belediyemiz ile Zerga şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak. Özellikle biz ülkelerinde kendilerini ziyaret ettiğimizde bizlere gerçekten çok üst düzeyde bir misafirperverlik gösterdiler. İnşallah bu birliktelik sonucunda hem Ürdün’den ülkemize, hem şehrimizden Ürdün’e ciddi bir turizm akımı olacaktır. Bu güzel Samsunumuzda sizleri görmekten duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum