TARİHTEN DERS ALAMAYANLAR

TARİHTEN DERS ALAMAYANLAR Bugün tarihten ders alamayanlar ile ilgili kişi ve kuruluşlar, sendikacılar, köşe yazarları, televizyonda, dünyadan bi habermiş gibi davranarak, bütün dinleyicilerin g

14 Aralık 2014 - 01:13
TARİHTEN DERS ALAMAYANLAR

Bugün tarihten ders alamayanlar ile ilgili kişi ve kuruluşlar, sendikacılar, köşe yazarları, televizyonda, dünyadan bi habermiş gibi davranarak, bütün dinleyicilerin gözüne baka baka yalan yanlış, kandırıcı konuşmalar yapanların yanlışlarını ortaya koyup, doğrularını anlatmaya çalışacağım.

Karma okulların Türkiye’den kaldırılması için, yetişkinler arasında haremlik- selamlık koydukları gibi kız ve erkek çocuklarımızı da, sabilerden başlamak üzere birbirlerinden ayırmak istemektedirler. Akıl ve hizan dışı olan bu insanların bu ayırımı yapmakla ne kadar tehlikeli ve zararlı işler yaptıklarını burada tecrübelerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. Onların amaçları üzerinde bu yazımın içeriğinde durmayacağım. Ama zararlarını vurgulayacağım. Örneğini önce hayvanlar üzerinden bir örnek alalım. Köylerde çocukluğumda koyun sürülerinin koçlarını, temmuz aylarında, kuzuların erken doğmasını önlemek için dişi koyunlardan ayırırlardı. Zamanı geldiğinde dişi koyunlara katılan bu koçların nasıl vahşice hareket ettiklerini hiç unutamam. Dişilerine karşı yiyeceklermiş gibi davranırlardı.

Bu ayrı kalmanın verdiği özlem ve alışılmamış zaman diliminin verdiği hırs, bütün canlıları aynı fevri hareketi yapmaya sürükler. Bu durum insanların kendi tecrübeleri ile de herkes tarafından bilinir. Farklı değildir. O halde insanların bir arada kızlı erkekli, bulunmaları onların,  birbirlerine karşı daha anlayışlı, temkinli olmalarını, aynı derecede farklılıkları da görmelerini sağlamaktadır.  Ayrı bilinç edinmektedirler. Durumu Avrupa’da gözlemleyecek olursak, görürüz ki dini okullar dışında bütün okullar karmadır. Dini okullardan mezun olanlar da sadece kiliselerde görev alırlar. Onlar kilise papazı veya rahibe olurlar. Bazı sendikacılar ve televizyon yorumcuları Avrupa’da kız erkek okullarının ayrı olduğu intibaını vererek, Türkiye’de de okulları ayırma gayreti göstermektedirler. Avrupa’da ne böyle yanlış bir zihniyet olur,  ne de ayrı okul. Ayıptır. Bilmediğiniz konularda ahkâm kesmeyin lütfen. Karma okulların faydası vardır, zararları yoktur. Olsa idi Osmanlı zamanındaki ayrı okuyan erkeklerin ülkelerini dünyanın ileri ülkeleri arasına taşırlardı. Kızlarla bir arada olmak değil, görme bile göremiyorlardı. Bir fevkaladelik mi olmuştu. Kısaca herkesin, bilhassa Sayın Milli Eğitim bakanının bu geçmişi iyi tahlil etmesini yürekten arzu ederim. Karma okullar hepimiz için olduğu gibi Türk Vatanının geleceği için de çok önemlidir. Türkiye’de yaşayan herkes ayırıma direnmelidir sanırım.

Kavranoğlu

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum