Taşçı, "Anneler baş tacımız"

Anneler Günü kapsamında Atakum Belediyesi ile Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Taşçı, “Bizleri dokuz ay karnında taşıyan, hasta

Taşçı, "Anneler baş tacımız"
10 Mayıs 2015 - 21:28
Anneler Günü kapsamında Atakum Belediyesi ile Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Taşçı, “Bizleri dokuz ay karnında taşıyan, hastalığımızda başımızdan bir an olsun ayrılmayan, sevincimizle mutlu olan ve kederimizle dertlenen annelerimiz baş tacımızdır” dedi.

Atakum Belediyesi ile Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından ortaklaşa organize edilen ‘Anneler Günü’ etkinliği renkli görüntüler eşliğinde Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirildi. Samsunlu sanatçı Ümit Kurşun’un seslendirdiği şarkılar ve türküler eşliğinde doyasıya eğlenen Atakumlu anneler unutulmaz bir gün yaşarken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı annelere gül dağıttı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın da katıldığı etkinlikte yılın annesine ödülü verildi.

[gallery ids="27317,27318"]

YILIN ANNESİNE ÖDÜL

Engellerini aşarak yetenekleriyle dikkatleri üzerine çeken minik Nisanur Çalık’ın annesi Sevinç Çalık, gösterdiği büyük özverinin karşılığı olarak Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yılın annesi seçildi. Yılın annesi Sevinç Çalık’a ödülü Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı tarafından verildi. Etkinlikte sahne alan Samsunlu sanatçı Ümit Kurşun da Başkan Taşçı ve eşi Fatma Taşçı'ya kültürel ve sanatsal faaliyetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Etkinliğe katılan Varyant Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Özlem Temiz de özellikle engelli çocuklara gösterdiği duyarlılıktan dolayı Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı'ya teşekkür ettiklerini belirterek kendisine özel çocuklar tarafından sabunlardan hazırlanmış bir çiçek hediye etti.

[gallery ids="27319"]

‘ANALAR BAŞ TACIMIZ’

Annelerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı konuşmasına ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ Hadis-i Şerifi ile başlayarak, “Dinimizde, hayatımızda özel bir yeri annelerimiz, en kıymetli varlıklarımızdır. Bizleri dokuz ay karnında taşıyan, hastalığımızda başımızdan bir an olsun ayrılmayan, sevincimizle mutlu olan ve kederimizle dertlenen annelerimiz baş tacımızdır. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, bu anlamlı günlerini kutluyorum” diye konuştu.

DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ise konuşmasında salonda bulunanlara duygusal anlar yaşatarak, “Evlatları yanlarında, mutlu olan annelerimizin günü kutlu olsun. Ama sadece mutlu anneler yok. Yıllardır evlat acısıyla yanıp tutuşan Şehit annelerimiz, ömrünü engelli yavrusuna adamış engelli annelerimiz, hasta çocuklarının şifa bulması için dua eden annelerimizin günü kutlu olsun. Anne olmak isteyen ancak anne olamayan kadınlarımız da bu duygunun ortağıdır, onların da Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum