TCDD ESKİ BAKIM ONARIM ATÖLYESİ MÜZEYE DÖNÜŞECEK

Vali İbrahim Şahin, Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülecek olan TCDD Samsun eski bakım onarım atölyesinde incelemelerde bulundu

TCDD ESKİ BAKIM ONARIM ATÖLYESİ MÜZEYE DÖNÜŞECEK
09 Haziran 2016 - 18:45
Vali İbrahim Şahin, Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülecek olan TCDD Samsun eski bakım onarım atölyesinde incelemelerde bulundu.
Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve MEDİKÜM iş birliği ile Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülecek olan TCDD Samsun eski bakım onarım atölyesinde incelemelerde bulunan  Vali  Şahin, Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülecek olan TCDD Samsun eski bakım onarım atölyesi hakkında mimar İrfan Usta’dan bilgi aldı.
BURASI SAĞLIK MÜZESİ OLMAYACAK
İncelemelerin ardından bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, “Değerli arkadaşlar; Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak burayı şehre kazandıralım istiyorum. Medikal el aletler konusu bizim Samsun için öne çıkarmamız gereken bir konudur. Burası sağlık müzesi olmayacak. Nedeni ise sağlık müzesi konsepti i le biraz daha mekanik, madeni, demir olan enstrümanların burada sergilenmesidir. İnsanların buraya geldiğinde üç beş mekanik, kesen, biçen ve diken aletleri görmenin dışında, burasını bir ekol ve okul gibi kullanmamız gerekiyor. Bir ilkokul öğrencisi girdiğinde ve buradan çıkarken ben de bu aletlerden üreten bir şahıs olmalıyım düşüncesini kafasına yer etmelidir Bizim amacımız birazda pr yani reklam. Samsun’da bu da yapılıyor demektir. Buraya giren insanlar burayı gezerken yapacağımız bir takım demolarla, yazılarla ve görsellikle buradan giderken bilgilenmiş bir şekilde çıkması lazım. Burada biraz da alışılmışlığın dışında bir müzecilikte yapalım istiyorum. Medikal el aletlerin ne kadar önemli olduğunu ve zor yapıldığını bir şekilde burada hikâye etmemiz gerekiyor. Müze yapıldığında ise bu Samsun’a yakışmış desinler istiyorum” dedi.
İncelemelerde ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Haluk ŞimşeK, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir ve cerrahi el aletleri firma yetkilileri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum