TEGV 23 NİSAN'I SAHNEDE KUTLADI.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, Tiyatro Kulübündeki Çocuklar Samsun Kent Müzesi sahnesinde “ÇOCUĞUM HAKLARIM VAR” oyunu ile sahne aldılar

TEGV 23 NİSAN'I SAHNEDE KUTLADI.
24 Nisan 2015 - 18:06
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, Tiyatro Kulübündeki Çocuklar Samsun Kent Müzesi sahnesinde “ÇOCUĞUM HAKLARIM VAR” oyunu ile sahne aldılar.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, 20. Yılın vermiş olduğu gurur ile enerji dolu ve büyük bir coşkuyla muhteşem bir 23 Nisan etkinlik dizisi plandı.

Çocuklardan oluşan TEGV Tiyatro Kulübü, 23 Nisan sabahı Vakıfta toplanarak 20. yıl Balonlarıyla şehir meydanına doğru indi. Meydan da çocukların Çocuk Bayramını kutlayıp onlara bugüne özel 20. Yıl balonlarını armağan ettiler. Çocuk, gönüllü, veli ve tegv personeli ile birlikte Atatürk Anıtına uğrayan TEGV liler Samsun Kent Müzesine doğru yola koyuldular. Yol boyunca sokaktaki çocukların bayramını kutlayan gönüllüler şehirde renkli görüntüler oluşturdular.

TEGV Samsun Eğitim Parkı Tiyatro Kulübü Çocukları artık sahneye çıkmak için hazırdı. “Çocuğum Haklarım Var” diyerek sahnede yerlerini aldılar. 50 dakika sahnede kalan çocuklar

Yaşasın çocuklar, Çocuğum hakkım var, Issız adaya yolculuk, Dikkat seko ve Kendini ararken Gökkuşağını bulan sarı oyunlarıyla salonu dolduran izleyicileri büyülediler.

Veliler, gönüllüler ve izlemeye gelen halk çocukların bayramında çocuklara nasıl davranmaları gerektiğini yaptıkları yanlışları ve onların sahip oldukları hakları bir kez daha öğrendiler. Oyun içinde izleyenlere mesajlar veren çocuklar bakın neler söylemek istemişler: Her çocuğun yaşam hakkı vardır. Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda yaşama hakkı vardır. Her çocuğun kendini etkileyecek kararlara katılma hakkı vardır. Her çocuğun özel yaşam hakkı vardır. Çocuklar ırk, dil, cinsiyet, kültür, dahil oldukları ekonomik ve sosyal sınıftan dolayı ayrımcılığa maruz kalamaz. Diyerek oyunu sonlandıran çocuklar onlara Destek olan büyük kalpli Gönüllüleri de sahneye davet ederek izleyenleri selamlayıp oyunlarına son verdiler.

Samsun Kent Müzesi oyunda rol alan çocukları tek tek tebrik ederek bugünün anısına hikaye kitabı ve türk bayrağı hediye ederek çocukları yürekten alkışladılar.

Oyun sonu tiyatroya katılan ve seyirci olarak orada bulunan çocuklar gönüllülerden  ebru sanatını öğrenerek  ve  ebru yaparak günü sonlandırdılar.

Tegv Hakkında: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 20 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor.

Yüz binlerce çocuğu teknoloji, bilim, sanat ve sporla tanıştıran TEGV, genç bireylerin yeteneklerini keşfetmelerinde yardımcı oluyor. Eğitim etkinliklerimiz çocukların yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik, çocuk merkezli eğitim yöntemlerinin kullanıldığı programlardan oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimizin amacı, aktif öğrenme ortamlarında çocuklara çok yönlü bir eğitim desteği sağlayarak farklı becerilere sahip olan her çocuğun kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine fırsat tanımaktır. Eğitim etkinliklerimiz, ilköğretim çağındaki 7–16 yaş grubu çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmış yarıyıl düzeninde uygulanan etkinliklerden oluşmaktadır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum