TEGV'DENKAPANIŞ ŞENLİĞİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Sonbahar etkinlik dönemini sonlandırdı

TEGV'DENKAPANIŞ ŞENLİĞİ
19 Ocak 2015 - 19:00
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Sonbahar etkinlik dönemini sonlandırdı. Ekim 2014 de sonbahar etkinlik dönemi için kapılarını açan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı geçtiğimiz hafta en son etkinlik olarak eğlen öğren hijyen etkinliği ile döneme veda etti.

Ekim ayından itibaren park içinde ve park dışında 2478 çocuğa ulaşan TEGV Samsun Eğitim Parkı, çocukların yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik, çocuk merkezli eğitim yöntemlerinin kullanıldığı programları uygulamakta. Uygulanan eğitim etkinliklerinin amacı, aktif öğrenme ortamlarında çocuklara çok yönlü bir eğitim desteği sağlayarak farklı becerilere sahip olan her çocuğun kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine fırsat tanımaktadır. Eğitim etkinliklerimiz, ilköğretim çağındaki ilkokul ve ortaokul grubu çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmış yarıyıl düzeninde uygulanan etkinliklerden oluşmaktadır. Tegv Etkinlikleri, Çocuğun görsel, bedensel ve işitsel iletişim yollarını kullanarak çevresiyle iletişim kurabilmesini sağlamak, bunlarla ilgili davranış geliştirmesi için imkân sunmak ve çocuğun günümüzde ve geçmişte farklı kültürlere ait yaşamları tarihsel ve mekânsal perspektifle değerlendirmesini, çeşitli sanat biçimleri ile diğer disiplinler arasında ilişkiler kurabilmesini; görsel ve işitsel sanatlar ile ilgili malzemeleri, teknikleri ve süreçleri tanımasını; sanatın temel yapılarını ve işlevlerini anlamasını sağlamaktır. Çocuğun kişisel gelişimini arttırmayı hedefleyen eğitim programları ise; sosyal, ruhsal ve bedensel açıdan gelişmenin ve yaşam kalitesini arttırmanın yolları konusunda farkındalık oluşturarak, bireysel gelişimin yanında, çocuğun yaşadığı ortamın sosyal, ekonomik, politik unsurlarının farkına varmasını sağlamak, yaratıcı, üretken ve sorumluluk sahibi bir toplum üyesi kimliği kazanmasına yardımcı olmak da amaçlanmaktadır. Zihinsel ve düşünsel alanda etkinlikle desteklenen TEGV Çocukları, üzerinde yaşadıkları dünyayı, doğayı, evreni merak eden, araştıran, sorgulayan; yaratıcı, bilim ve teknoloji okuryazarı bireyler olarak yetişmekteler.

Okuyorum Oynuyorum, İyi Yaşam Benim Maceram, İyi Yaşam Enerjini Keşfet, Düşünmeyi Öğreniyorum, Düşler Atölyesi, Drama Atölyesi, Bilgi Benim İşim etkinliklerine 10. Hafta boyunca dâhil olan çocuklar,  dönem sonunda gerçekleştirdikleri etkinlikler ile ilgili bir sergi hazırladılar. Paylaşım Haftası adı verilen bu sergi ve Düşler Atölyesi sanat programının Sergisinin açılışı yine etkinliği alan çocukların gerçekleştirdiği açılış töreni ile gezilmeye hazır hale geldi.

Sömestri tatili boyunca Eğitim Parkının koridorlarında açık olacak olan sergi tüm Samsun’lu çocukların ziyaretinin beklemekte.

1995 yılında kurulan ve bugüne kadar 2 milyonun üzerinde çocuğumuzun eğitimine destek vererek onların gelişimine katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Ocak 2015 tarihinde 20’nci yaşını kutluyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 20 yıldır eğitim aşkıyla çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.

TEGV Samsun Eğitim Parkı, bu etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen her çocuğu 14 Şubat itibari ile Kadıköy’ de bulunan eğitim parkına davet ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum