TEKİNTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı

TEKİNTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI
22 Nisan 2015 - 15:09
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tekintaş, yayımladığı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda yurt dışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasıyla ve milletimizin tüm bireylerinin kenetlenmesi ile devam eden egemenlik mücadelesinin geçmişimizde ve geleceğimizde seçkin ve anlamlı bir yeri bulunmaktadır. Bağımsızlığa götüren yolda necip milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin en son adımı bu kutlu günde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, aziz Atatürk tarafından ‘Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil’ olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Bu sebeple Fikri hür irfanı hür,  bağımsızlık ve milli değerlerinin farkında olan, onları benimseyip, koruyan ve yaşatacak bilinçte nesiller yetiştirmek en büyük görevimizdir.  Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum