Tekkeköy Tarihi Kitap oluyor

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan 'Karadeniz Kitap Fuarı 2015' Tekkeköy’deki Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı

Tekkeköy Tarihi Kitap oluyor
18 Mayıs 2015 - 19:38
TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan 'Karadeniz Kitap Fuarı 2015' Tekkeköy’deki Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Samsun Tüyap Kitap fuarı açılışı programına katılan Başkan Togar ‘insanlık tarihi kadar eskiye dayanan Tekkeköy’ün tarihini yazıya dökerek kitap haline dönüştüreceğiz. İlçemizin tarihinin çok eski olmasına rağmen ilçemiz hakkında hiçbir kitap olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Başkan Togar ‘ bugün Tüyap kitap fuarının açılışın ardından binlerce kitabın sergilendiği stantları dolaşırken yıllardır planladığımız Tekkeköy’ün tarihini ve ilçenin tüm güzelliklerini içeren bir kitap yazılması için somut adımlar atmaya başladık. İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan ve Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaralarını içerisinde barındıran ilçemiz hakkında hiç bir yazılı doküman bulunmamaktadır. Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletlerinde yayınlanan resmi bir makale Tekkeköy Mağaralarından bahsediyor. Dünya üzerinde Nuh tufanından sonra kurulan üç eski yerleşimden birinin Tekkeköy mağaraları olduğunu ve katlı yaşamın sergilendiği ilk yer olduğu bu makalede yer alıyor. Bizde Belediye olarak Kent Konseyi Başkanımız Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz Erler ile de yapmış olduğumuz görüşmelerle Tekkeköy hakkında bir kitabın yazılmasını kararlaştırdık. İnşallah en kısa zamanda bu emelimize de ulaşırız’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum