Tekkeköylü Öğrenciler Barcelona'da

Samsun Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ‘YES’ ‘Young European Scientists’ (genç Avrupalı bilimadamları) adlı Comenius projeleri kapsamında Barcelona’yı ziyaret etti

Tekkeköylü Öğrenciler Barcelona'da
10 Mart 2015 - 23:01
Samsun Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ‘YES’ ‘Young European Scientists’ (genç Avrupalı bilimadamları) adlı Comenius projeleri kapsamında Barcelona’yı ziyaret etti.

Genel olarak okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen hayat boyu öğrenme programı olan Comenius projesi kapsamında 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Barcelona şehrine gitti. 8. Sınıf öğrencilerinden Yusuf Eren Bektaş, Aleyna Tunçel, Merve Melisa Takcı, Tila Aydın, öğretmenleri Esra Polat, Faruk Akyol ve müdürleri Kadir Hapakaz Samsun’a döndü.

Kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulan öğretmenler ve öğrenciler, projeyle uluslararası bir kültür köprüsü kurulduğunu ve hem Türk kültürünü hem de okullarını tanıtma imkânı bulduklarını ifade etti.

‘Yiyecekler ve besleyicilik’ konulu 5 deneyde İtalyan öğrencilerle beraber çalışıp sunum yapan 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri, aynı zamanda teneke ve bakırdan inşa ettikleri fırınla 7 ülke arasından 2. Seçilmeyi başardılar. Öğrenciler, projeyi başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum