TEMELİ DUALARLA ATILDI...

Samsun'un Atakum ilçesindeki Adatepe mahallesinde yaptırılan Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel dualarla atıldı

TEMELİ DUALARLA ATILDI...
21 Nisan 2016 - 00:25
Samsun'un Atakum ilçesindeki Adatepe mahallesinde yaptırılan Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel dualarla atıldı.
Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel atma töreni öncesi Devlet Su İşleri Camii İmam hatibi Osman Kıyak Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Temel atma törenine Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
538 TANE DAHA KUR'AN KURSUMUZ VAR
Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Veysel Çakı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ”Samsun’da bugün 419 tane Kur'an kursumuz var. Ayrıca bu Kur'an kurslarımızın yanında yıllık açılabilen veya öğrenci olduğu yerde açılabilen ama bir yıllık eğitim veren 538 tane daha Kur'an kursumuz var. Ülke geneline baktığımız zaman 15 bin 459 tane Kur'an kursu bu memlekette hizmet vermektedir. Allah inşallah bunların sayısını artırsın. Bu gün burada temelini atacağımız bu eserimizi hayırseverlerimizin maddi ve manevi destekleri ile kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz.  Emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun ”dedi.
BİZE YOL VE YÖN GÖSTERECEKTİR
Temel atma töreninde  konuşma yapan, Vali İbrahim Şahin ise ,"Bu gün burada temelini atacağımız Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursu 24 saat 365 gün kullanacağımız bir yer olacaktır. Ayrıca buradaki yavrularımıza çok iyi şefkat göstereceğiz. Onları iyi yetiştireceğiz. Son günlerde eğitimin insanlık için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Kız çocuklarımız dini eğitimi pozitif ilimlerle beraber alırlarsa belki ileriki yıllarda geleceğin yöneticileri veya yöneticilerinin anneleri olacaktır. Dolayısı ile ülkemiz daha müreffeh ve daha gelişmiş dini bütün insanlar tarafından yönetilecektir. Dini eğitim bizim vazgeçemeyeceğimiz bir konudur. Biz çocuklarımızı geleceğin pozitif ilimleri ile beraber, Kur’an-ı Kerim birikimi ile de donatacağız. Bu müesseseler bize yol ve yön gösterecektir. Buradan yetişen yavrularımız inşallah Allah’ın dinini en güzel şekilde öğrenir ve hayatlarına tatbik ederlerse Kur’an-ı Kerimi içinde yazıldığı gibi yaşarlar. Ben bu eserin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu eserin ülkemize milletimize ve Samsununuza hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin" diye konuştu.
Konuşmalarının ardından İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından yapılan dua sonrasında, Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel atma merasimi Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Köksal  ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum