TERÖR OPERASYONU DEĞİL

HDP SAMSUN İ örgütünün yapmış olduğu basın açıklamasında; 7 Haziran seçimleri AKP’yi iktidardan düşürmüş ve barış talepleri, seçimin galibi olmuştur

TERÖR OPERASYONU DEĞİL
13 Ağustos 2015 - 20:40
HDP SAMSUN İ örgütünün yapmış olduğu basın açıklamasında; 7 Haziran seçimleri AKP’yi iktidardan düşürmüş ve barış talepleri, seçimin galibi olmuştur. Bu durumu hazmedemeyen iktidar, iç güvenlik yasası ile 90’lı yılların iflas etmiş, devlet şiddetiyle bezenmiş, milliyetçi/şoven politikalarına sarılmıştır. Olası erken seçimde kirli iktidarını sürdürmek için şiddeti artırarak yoksul emekçi halkımızı, Kürt düşmanlığı politikalarıyla peşine takıp halkın barış umutlarını kana boyayarak tüm emek demokrasi ve barış güçlerini sindirmeye çalışmaktadır.

Bugün Samsun’da ve Gaziantep’te yasal olarak faaliyet yürüten Demokratik Öğrenci Dernekleri üyesi ikisi kadın yedi parti gönüllümüz (A.İ.D. (22), A.İ. (24), R.G. (19), V.T. (22), J.S. (24) ve R.R.’yı (23) ) Terörle Mücadele Şubesi’nce evlerinden terör örgütü PKK ve KCK’ya bağlı gençlik yapılanması adı altında YDG-H’nin propagandasını yaptıkları öne sürülerek henüz suç isnadı olmadığı halde kelepçelerle gözaltına alınmışlardır. Ayrıca Demokratik Öğrenci Dernekleri binasında arama yapılmıştır. Bu arkadaşlarımız seçim döneminde aktif olarak HDP seçim kampanyasında faaliyet yürüten OMÜ’lü demokrat gençlerdir. .

Son günlerde özellikle iktidar güdümlü ulusal medyaca yürütülen, buna paralel yerelde de hız kazandırılan savaş çığırtkanı haberler sonrası bu göz altlıların olması manidardır. Karadeniz Bölgesine yönelik, ırkçı histeriyi kışkırtan bu haberler, emekçi Karadeniz halkını gerici politikalarıyla saflarına çekip, barış ikliminin serpilmesini önlemek istemektedirler. Yerellerde de kirli savaş dur diyecek tüm demokrasi güçlerine karşı yapılacak saldırıların, klasik tezgâhlarından biri olduğu açıktır. Emniyetin servisiyle haber yapan yerel gazetelerinde meslek etiği açısından objektiflik ilkelerini açıkça çiğneyerek savaş politikalarına alet olduğunu düşünmekteyiz.

Yakın zamanda Hopa’da HDP’ye oy verdi diye faşistlerce saldırılan gençler, Giresun’da Kürt mevsimlik işçilerine yönelik ırkçı saldırılar ve bu yönde gelişen kışkırtmalar, Karadeniz halkının derinlerde saklanan demokratik ve barışçı tutumuna karşı galip gelemeyecektir.

Emekçi halkımızın eşitlik ve özgürlük taleplerini, saray iktidarına kurban ettirmeyeceğiz. HDP olarak barış ikliminin tüm toplumu sarmasına, gerici politikalara karşı özgürlükleri savunmaya, size savaş yaptırmamaya kararlıyız.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum