Tıp Fakültesi Akreditasyondan Vaz Mı Geçti?

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından ve OMÜ Rektörlüğü tarafından OMÜTF’ne atanan Dekan Prof

Tıp Fakültesi Akreditasyondan Vaz Mı Geçti?
15 Ağustos 2015 - 11:27
Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından ve OMÜ Rektörlüğü tarafından OMÜTF’ne atanan Dekan Prof. Dr. Süleyman Kaplan’nın tıp Fakültesi mezunu olmadığı halde OMÜTF Ülkemizde son yıllarda keyfi yönetim anlayışı tüm kurumlara yansımış ve üniversitemizde de akreditasyon kriterlerinin 4.maddesine aykırı şekilde, yıllardır harcanan onca emek ve para yok sayılarak, Tıp fakültesi Dekanlığına tıp kökenli olmayan Prof. Dr. Süleyman KAPLAN atanmıştır. Rektörümüze soruyoruz, acaba akreditasyondan vaz mı geçildi?

Benzer şekilde öğretim üyesi atamalarında liyakate önem verilmediği, alan özelliklerine uygun olmayan atamalar yapıldığı, atamalarda önceliğin yandaş ve akrabalık olduğu öne sürülmektedir. Kadro atamalarında da ayrım yapıldığı, bazı insanların unvanı alır almaz atandığı halde, bazılarının yıllarca bekletildiği, hatta bu nedenle davalar açıldığı öne sürülmektedir. Akademisyenler arasında bilimsel olmayan ölçütlere göre ayrım yapmak ve özlük hakları açısından mağduriyete yol açmak etik açıdan doğru mudur?

İlkokulda sınıf öğretmeni olmak için bile alan diploması gerekirken, meslek eğitimi veren üniversitemizdeki bölümlere alan dışı öğretim üyeleri atamalarını etik buluyor musunuz?

Bunun yanında, yönetim kademesinde yer alanların yakınları için özel kadrolar açtırdıkları öne sürülmektedir. Bu konuda basında yer alan son habere göre Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof.Dr. Süleyman KAPLAN’ın kendi bölümünde kızının özelliklerini tarif eden kadro açtırdığı iddia edilmiş ve bu haber henüz yalanlanmamıştır. Yıllardır bu gibi akraba ve yandaş atamaları hakkında sürekli haber yapan, OMÜDER ve Memurlar Net 8 Ağustos 2008’den beri haber yapmadığına göre bu olayın gerçek olmadığını umuyoruz.

Bir başka sorun Tıp Fakültesi Dekanlık Binası ana girişinin, protokol kapısı olduğu öne sürülerek kapatılmasıdır. Nasrettin Hoca Türbesinde olduğu gibi etrafında onlarca giriş kapısı bulunan bir binanın ana kapısının öğretim üyelerinim kayıtlı giriş yapmak zorunda bırakılması etik açıdan doğru mudur?

Yukarıdaki belirtilen konularda Rektörümüzün kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyulur.

Samsun Akademik Elemanlar Derneği Adına

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şinasi UMUR

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum