TİRİT HAVZALILARI İKİYE BÖLDÜ!

17 Şubat 2017 Tarihinde, Atakum ilçesinde Havza Belediyesi, Atakum Belediyesi, ‘Havza ve Köylerini Sevenler Derneği’ ve ‘25 Mayıs Havzalılar Derneği’ tarafından gelen

TİRİT HAVZALILARI İKİYE BÖLDÜ!
02 Mart 2017 - 13:05
17 Şubat 2017 Tarihinde, Atakum ilçesinde Havza Belediyesi, Atakum Belediyesi, ‘Havza ve Köylerini Sevenler Derneği’ ve ‘25 Mayıs Havzalılar Derneği’ tarafından geleneksel 13. cü Tirit gecesi düzenlenmişti.
1Şimdi ise 11 Mart 2017 Tarihinde ise İlkadım Belediyesi ile ‘Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ tarafından yine aynı şekilde 13. cüsü ‘Tirit’ gecesi düzenleyecek olması Havzalılarda ‘Tirit’ savaşları mı başladı? sorusu gündeme geldi.
17 Şubatta ‘Havza ve Köylerini Sevenler Derneği’ ile ‘25 Mayıs Havzalılar Derneği’ tarafından düzenlenen 13. cü ‘Tirit’ gecesinin ardından bu sefer de İlkadım Belediyesi ile ‘Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ tarafından 11 Martta yine aynı sayıda yani 13. cüsü olarak düzenlenecek olan ‘Tirit’ gecesi Havzalılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
‘Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Kurucu Başkanı ve ilk ‘Tirit’ etkinliğini başlatan Bayram Uzunoğlu şokhaber.net mikrofonlarına konuştu. Uzunoğlu konu ile ilgili olarak; Bizler Tirit’i Havzalıları kaynaştırmak, dostlukları geliştirmek için yaptık. Havzalıları ayrıştırmak için değil bilakis birleştirmek için uygulamaya koyduk. ‘Tirit’ bir derneğe ait değildir ifadelerini kullandı.
‘Tirit’ Havzalıları bölme noktasına mı getrdi diye şaşkınlıklarını dile getiren havzalılar; Bu uygulamadan rahatsız olduklarını, birlik ve beraberlik içerisinde bu geleneğimizi yaşatmamız lazım. Ayrılık bizi böler, bu derneklerimizin yapacakları etkinliklerin birleşmesi gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır diye ifade ettiler.
şokhaber.net
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum