TOPLUMSAL HAYATIN VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİDİR!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Dünya kadınlar günü dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

TOPLUMSAL HAYATIN VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİDİR!
07 Mart 2016 - 12:04
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Dünya kadınlar günü dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Tekkeköy Belediye Başkanı Togar” Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır.
KADINLAR TOPLUMUMUZUN İLK ÖĞRETMENLERİDİR
Kadınlar toplumumuzun mihenk taşlarıdır, aynı zamanda kadınlar toplumumuzdaki ilk öğretmenlerdir, bu yüzden önemi ve değeri toplumun oluşmasında önemli bir yer teşkil etmektedir diyen Togar, “Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor. Bunu yapan toplumlar hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir. Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil insan olmanın gerektirdiği bir görevdir, sorumluluktur” dedi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman Kadına özel bir önem vermiş ve Kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Bu konuda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV). “Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onarında sizin üzerinizde hakları vardır” buyurmuşlardır.
Sözlerinin sonunda Togar, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 8 Mart Salı günü saat: 14.00’da Belediyemiz Düğün Salonunda Kadınlara özel düzenleyeceğimiz “Sağlığınız ve Siz” konulu konferansa tüm bayanları davet etti.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum