Toplumu inşa edecek olan kadındır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni bir geleceğin inşasında kadına önem verdiklerini belirterek, “Ailenin temeli kadındır

Toplumu inşa edecek olan kadındır
07 Mart 2016 - 17:13
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni bir geleceğin inşasında kadına önem verdiklerini belirterek, “Ailenin temeli kadındır. Dolayısıyla toplumu inşa edecek olan kadındır” dedi.
Başkan Osman Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kadınların 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi için gerekli desteği göstermenin herkesin görevi olduğunu belirtti. Başkan Genç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının hak, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir" dedi.
KADINLAR İÇİN HANIM KONAKLARI
Kadınların geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Biz sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz. Bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile kadınlarımız eğitimden sağlığa, spordan psikolojik danışmanlık ve meslek edindirme kurslarına kadar birçok hizmetten faydalanıyor. Yine Kadınlarımız için Aile Birimi ve Aile Okulları, kurs merkezleri kurduk, mahallelerimize Hanım Konakları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
KADINLAR GELİŞİMDE BÜYÜK ROL OYNUYOR
Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık dışı olduğuna işaret eden Genç, “Yeni bir geleceğin inşasında kadına önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadın mutluysa, toplum mutlu olur. Bir toplumun veya ülkenin gelişiminde kadınlar büyük rol oynamaktadır. Toplumu inşa edecek olan kadındır. Dolayısıyla kadına yapılan her bir yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu manada kadına yönelik en çok yatırım yapan bir belediye olmanın onurunu yaşıyoruz. Kadınlara yönelik yatırımları bundan sonra da artarak sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.
KADIN AİLENİN TEMELİDİR
Canik Belediyesi olarak hedef noktalarında aile ve aile kurumunun olduğunu belirten Genç, mesajında şunları söyledi: "Bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle annelerimizin, tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutluyorum."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum