"TOPRAĞA İLK ADIM" PROJESİ TÖRENİNE KATILDI

Vali İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İlkadım Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orman ve Su İşleri 11

"TOPRAĞA İLK ADIM" PROJESİ TÖRENİNE KATILDI
09 Ekim 2015 - 18:48
Vali İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İlkadım Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Serra Otel’de imzalanan, “Toprağa İlk Adım” ve “Tabiatta Ders Var” projelerinin açılış toplantısına ve protokol imza törenine katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Değer “Toprağa İlk Adım” ve Tabiatta Ders Var” projeleri ili ilgili bir sunum gerçekleştirmesiyle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin projenin açılış toplantısı ve protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Eğitimi toplumun her alanına yaymak ve bu anlamda ilimizde bulunan bütün kamu ve özel kuruluşlarının destek ve himayelerinden faydalanmak arzusundayız. Tüm eğitim ortamlarının daha faydalı olması nedeniyle bu programlar hazırlandı. Bu projeler ile Samsun'un marka değerinin yükseltilmesi ve ilimizdeki markaların öğrencilere ve öğretmenlerimize tanıtılmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, "Bu projeler ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların tabiatla iç içe olmasını sağlayacak. Onların tabiatın içindeki olayların sonuçlarını görerek öğrenmelerini sağlayacak olan bir konu, çocuklarımıza yapılacak olan en güzel katkılardan biridir. Görerek öğrenmek, çocuklarımızın bilinçlerini de olumlu yönde etkileyeceği için çok önemlidir. Bu projeler, şehrimizin potansiyelini çocuklarımızdan başlayarak yöremiz insanına adım, adım öğretmek gibi bir hedefe de bizleri taşıyacak. Bu proje inşallah hem çocuklarımız, hem de şehrimiz için hayırlı olur" dedi.

Vali İbrahim Şahin projenin açılış toplantısı ve protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu gün hem çok mutlu olduğum bir gün, hem çok sevindiğim bir gündür. Bazı şeyleri söylediğimizde ve bunların karşılığını bulduğu ve amacına ulaştığında insanın haz duyduğu keyif aldığı bir gündür. Eğitimle ilgili hep dünya örneklerini veriyoruz. Ama aslında biz bugün bir şeyin pratik uygulamasına geçiyoruz. Sınıf dışı eğitim çok önemlidir. İlkokulda, lisede belki üniversitede bir sürü şey öğrendiniz. Ama bir gün ilkokul öğretmeninizin sizi elinizden tutup bir yaz günü dışarıya götürdüğü, derslerin azaldığı dolayısıyla piknik alanına götürdüğü ve orada yaptığınız eğlenceleri her halde unutmazsınız. Aslında biz bugün çok farklı bir şeye imza atıyoruz.

Milli Eğitim Müdürümüzle biz bu tür konuları konuştuğumuzda aslında çocukları sınıf değil de sınıf dışında bazı bilgileri edinmesi gerektiği, ama bir taraftan da farkındalık oluşturmak zorunda olduğumuzu vurguladığımızda böyle iki tane proje ürettiler. Ben Milli Eğitim Müdürümüzü ve ekibini bu yüzden tebrik ediyorum. Bizim Türkiye’de eşi benzeri olmayan ve dünyada sınırlı sayıda olan bir Kuş Cenneti gibi çok güzel ve kıymetli bir değerimiz var. Ama bu büyüklükteki bir yeri göremiyoruz. Bunu yadırgamıyorum.

Ben de Samsun'un Kavak ilçesinde kaymakamlık yaptım. Yıllarca Samsun'a geliş-gidiş yaptım. Ama Vali olup buraya gelince yerinde bir gözlem yapana kadar, her şeyi gözden geçirene kadar açıkçası ben de böyle bir güzelliğin olduğunu bilmiyordum. Türkiye’de 400 civarında kuş türünün olduğunu ve bunun 352 kuş türünün görüldüğü bir yerden bahsediyoruz. Böyle bir güzelliği maalesef bizler bilmiyoruz, göremiyoruz. Aslında burada sadece çocuklar bir şeyler öğrensin diye çaba sarf etmeyin. Öncelikle siz öğrenin, sonra zaten çocuklar bir şekilde öğrenirler. Çocuklar sütün, artık hayvanlardan elde edildiğini bilmiyorlar. Çocuklar evlerinden okula gidiyorlar ve geri dönüyorlar. Bunları görerek eğitim veya sınıf dışı eğitim ile giderebiliriz.

Özellikle Değerli Öğretmenlerimden benim istediğim şudur; Kuş Cennetini çok iyi öğrenin. İkincisi çocuklara öğretirken de mutlaka ailelerinin de hafta sonunda oraya götürülmesi konusunda çocuklara bilinçaltından işlemeye çalışın. Çünkü eğer biz farkındalık oluşturursak orayı koruruz. Aksi takdirde oraları birileri işgal eder. Tabiat boşluk sevmez. Eğer siz çocuklara uygun eğitim vermezseniz, çocukların boş eğitim alanlarına birileri mutlaka girer. Bizim Kuş Cenneti Bölgesi çok önemli bir yer, ama en önemlisi yavruların en iyi bir şeklide eğitim almasıdır. Çok yakınımızda böyle bir alanımız var ama biz çocuklarımızı sınıflara hapsediyoruz. Onun için bu konuda yapılması gereken ne varsa yapacağız. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Vali Şahin’in konuşmalarının ardından “Toprağa İlk Adım” ve “Tabiatta Ders Var” projelerinin protokolü, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Orman Ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar AK tarafından imzalandı.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum