TOSCA OPERASI YENİ SEZONA BAŞLIYOR.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk Tosca operası temsilleri için 20 ve 22 Ekim’de perdelerini açıyor

TOSCA OPERASI YENİ SEZONA BAŞLIYOR.
18 Ekim 2016 - 17:51
7-bos-kalip-haberSamsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk Tosca operası temsilleri için 20 ve 22 Ekim’de perdelerini açıyor.
İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin ünlü operalarından biri olan Tosca operasında orkestra şefliği görevini Lorenzo Castriota üstleniyor.  Aşk, özgürlük ve vatan uğruna pek çok tehlikeyi göze Tosca, Cavaradossi ve Angelotti’nin hikayesini Roma’nın tarihsel ve politik fonunda ele alan Tosca operasında olaylar tutkulu bir aşkın merkezinden anlatılıyor.
20 EKİM AKŞAMI GERÇEKLEŞECEK
Elindeki politik gücü Tosca’yı elde edebilmek için kullanan Baron Scarpia, devrimci ruha sahip ve Tosca’ya âşık özgürlükçü ressam Cavarodossi, aşkı her şeyin üstünde hatta kendinden bile üstte tutan şarkıcı Tosca ve her birinin ödediği ağır bedeller Tosca’daki dramatik gerilimle hayat buluyor. Haldun Özörten’in rejisiyle sahnelenen eserde 20 Ekim akşamı gerçekleşecek temsilde Tosca rolünü Seda Ortaç,  Mario Cavaradossi rolünü Ari Edirne, Baron Scarpia rolünü Tamer Peker, Cesare Angelotti rolünü Sabri Doğan Çapanoğlu,  Zangoç rolünü Umur Sevim, Spoletta rolünü Cumhur İbili Jandarma rolünü Eray Dönmez, Gardiyan rolünü Ali İbrahim Tuluk, Çoban Çocuk rolünü ise Beste Berk üstleniyorlar.
PERŞEMBE VE CUMARTESİ AKŞAMI 2 TEMSİL YAPACAK
22 Ekim akşamı sahnelenecek sezonun ikinci temsilinde Tosca rolünü Elif Demir, Mario Cavaradossi rolünü Özer Öndeş, Baron Scarpia rolünü Tamer Peker, Cesare Angelotti rolünü Cüneyt Erdoğan, Zangoç rolünü Umur Sevim, Spoletta rolünü Gürkan Sezgin, Jandarma rolünü Eray Dönmez, Gardiyan rolünü Ali İbrahim Tuluk, Çoban Çocuk rolünü ise Beste Berk söyleyecek. 20 Ekim Perşembe ve 22 Ekim Cumartesi akşamı 2 temsil yapacak olan Tosca operası için biletler Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum