Trabzon protokolünün...

Sessizce Geldiler ve Sessizce Gittiler Trabzon protokolünün üç önemli ismi Garnizon Komutanı Tuğ General Asım Kocaoğlu, Baş Savcı Hayrettin Akçil ve Jandarma Alay Komutanı kıdemli Alb

Trabzon protokolünün...
11 Temmuz 2015 - 12:04
Sessizce Geldiler ve Sessizce Gittiler

Trabzon protokolünün üç önemli ismi Garnizon Komutanı Tuğ General Asım Kocaoğlu, Baş Savcı Hayrettin Akçil ve Jandarma Alay Komutanı kıdemli Albay Turgay Aras bu şehre veda etti.

Tuğgeneral Asım Kocaoğlu’nu resmi tören ve davetler dışında yolda, izde, çarşıda, pazarda bir restoran da hiç kimse rastlayamaz kışla ile lojman arasında gidip gelerek bu şehirde görev süresini tamamladı. Tuğgeneral Kocaoğlu KKK emrine alınmış hâlbuki bu şehrin insanı askeri çok sever.

Tuğgeneral Akgün Gürşen, Tuğgeneral Abdullah Gündeş, Tuğgeneral Rauf Altınok, Tuğgeneral Atilla Öksüz paşayı bizler hala unutmadık. Emekli olsalar da biz onları fahri hem şehri saydık.

Jandarma alay komutanımız Albay Aras korumasız makam aracını sevmeyen sürekli eşiyle çocuklarıyla çay ocağında esnafın çayını kahvesini içen halkla bütünleşen biriydi. İlimize başta Akçaabat ilçemiz olmak üzere çok güzel karakollar kazandıran, kendisine lazım olmayan eski bölük komutanlığı binalarını karakolları anında halkın hizmete sunan, tüm ilçelerde hatta beldelerdeki karakolları ayda birkaç kez ziyaret eden, en küçük bir olayı titizlikle takip eden, jandarma bölgesinde bir spor müsabakası mı var Albay Aras’ın orda… Araklı’nın dağ başında karakol sorunumu var Albay Aras’ın en ücra köşede dağ başında belediyeden aldığı karakol binası tüm jandarma teşkilatına örnek olacak konumdadır. İşte onun içindir ki alay komutanı Aras unutulmayalar arasında yerini alacaktır. Aras’ı bu şehir asla unutmayacak, yeni görev yeri olan Hatay jandarma alay komutanlığı görevinde kendisine başarılar diliyoruz.

Albay Aras bu şehre hizmet ederken onun yakın takipçisi alay komutan yardımcısı ağrı alay komutanlığından Elazığ Jandarma Komutanlığına atanan Albay İlker Temel’in katkısını da unutamayız.

Gazetelerde sıkça görülen Hayrettin Akcil de lojman ile adliye arasında mekik dokumuş. Hiç kimsenin düğününe cenazesine katılmamış, hiç kimsenin davetine icap etmemiştir. Bu şehirdeki avukatlar dışında kendisini tanıyan olmamıştır. Trabzon barosunun yerini dahi öğrenmeden bu şehirden tayin olmuştur.

Bu şehirde görev yapan eski başsavcılarımız Nizam Harut, Burhan Çobanoğlu, Rıza Can makam arabası kullanmamaya özen gösteren halkın arasında eşiyle çocuğuyla dolaşan, STÖ’lerini sıkça ziyaret eden, bu şehre yeni bir adliye kazandırmak için inanılmaz performans göstermiş canla başla çalışmışlardır. Kendilerini ve hizmetlerini unutmayız.

Sonuç olarak bu şehir komutanını da, bürokratını da çok sever unutmak istemez. Gittiği yerde hatırlar arar sorar. Kalbinde fahri hemşehri ilan eder.

Makam odasına kapananı bu şehirde dolaşmayanı bu şehir Çok Tez Unutur Çok Tez!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum