Trabzon'lu iş adamları...

TRABZON VE TİAB Trabzon’lu iş adamları ve bürokratlar İstanbul’da bir araya gelerek kurdukları derneğin başkanlığını Atalay Şahinoğlu yapıyor

Trabzon'lu iş adamları...
25 Mayıs 2015 - 09:50
TRABZON VE TİAB
Trabzon’lu iş adamları ve bürokratlar İstanbul’da bir araya gelerek kurdukları derneğin başkanlığını Atalay Şahinoğlu yapıyor.
Bu derneğe zamanın İstanbul Orman Bölge müdürü hemşehrimiz Faruk Cebi Ümraniye sırtlarında 500 dönüm arazi tahsis etmiş faaliyetlerini burada sürdürüyor. Altı ay önce bu şehrin üst düzey yöneticilerini ve basın mensuplarını davet ederek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıktan sonra hafta sonu iki gün süren kapsamlı bir çalıştay düzenlediler.
TESOB, TESKOOP, TTB, Makine, Ziraat, Kimya, Harita, Jeoloji, Peyzaj Mimarları, Çevre Mühendisleri, Diş Hekimleri ve Tabipler Odası olmak üzere bu şehrin birçok STÖ temsilci katıldı. Siyasi partilerin katılmadığı şehrin geleceğini ilgilendiren çalıştayın katılımcıları kim nasıl belirledi bilmem ancak burada konuşan Atalay Şahinoğlu istihdam arttırılarak göçün önlenmesinin şart olduğunu vurguladı.
Vali Abdul Celil Öz havalimanının etrafında hızla yükselen binalar mania sıkıntısına sebep olduğunu bu nedenle mevcut pistin kuzeyine yeni bir pist planladıklarını belirtti. TS ve Gençlik ve Spor il müdürlüğü tesislerinin istimlakinin yanı sıra 50 metre dolgu maliyetinin eski parayla 750 trilyon civarında olduğunu bu nedenle yat limanının önüne 500 trilyona yeni bir pistin maliyetinin 500 trilyona mal olacağını, bugünkü pistin 1300 dönümlük alanının satılmasının dahi kamuya büyük girdi sağlayacağını belirtirken mevcut Trabzon limanının yük taşımacılığına kapatılarak Arsin’de yeni bir liman yanında lojistik bölge ve yatırım adasıyla bütünleşeceğini belirtti.
Trabzon büyükşehir belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu toplantıda yaptığı konuşmasında; Eski valimiz merhum Dr. Recep Kızılcık yalıncakta il özel idaresine ait araziyi bir otel grubuna bedava verdi. Biz ise Boztepe’deki arazimizi bir iş adamına 11 triyona sattık ve kendisi de bizi kutladı sözlerine şaşırdık. Bu arazi satıldığında merhum vali Dr. Kızılcık merkeze alınmıştı. Alınmasa idi orada buluna top sahasını kesinlikle sattırmaz konuyu anında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a kadar taşırdı. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu’nun İpek yolu üniversitesi arazisi ile ilgilenen Mimarlar Odası Başkanı Saim Adanur‘un adını vererek size tahsis edilen arazide 5 yıl içinde üniversiteyi kurmadınız. Bana gelmiş başbakan Prof. Dr. Davutoğlu’ndan randevu al uzatma isteyelim kardeşim siz özel bir üniversite kurmak için 50 trilyonu nerde bulacaksınız şeklindeki çıkışı ve birde çıkıp iş adamı Kemal Ayvacı’ya gel bu şehre bir turizm yatırımı yap dedim beni fazla ezme 5 trilyonluk yatırım yapayım dedi. Ve biz yatırımın nerede yapıldığını araştırmaya başladık, Cephanelik restoranın kiracılarından birisi iş adamı Ayvacı imiş. Bu tarihi mekânı işadamı İbrahim Öztürk 2000 yılında Milli Emlak’tan kiralamış restore etmiş ve 11 yıl önce iş adamı Ayvacı’ya kiralamış ortakları çalıştırıyor. İş adamı Ayvacı birde Vakıflar bölge müdürünün Ortahisar’da bulunan lojmanını da kiralamış ev olarak kullanıyormuş. İşadamı Ayvacı’nın başka yatırımı da yokmuş. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu yerel basına da yüklenerek bu şehre 13 trilyonluk yatırım getirdik hala bu şehrin bakanı yok hizmet gelmiyor diye yazıyorlar. Diğer vilayetler bizi kıskanıyor sözlerine ise şaşırmamak mümkün değildi. İstanbul ve Ankara’ya sürekli uçakla giden Başkan Dr. Gümrükçüoğlu birde karadan gitse Ak Partili Samsun, Çorum ve CHP’li Eskişehir belediyelerinin kendi bütçelerinden yaptıkları büyük hizmetleri gezip görse inanın tüm Trabzon’dan özür dileyecektir.
Çünkü A-inesi iştir Kişinin Boş Söze Kulak Asılmaz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum