Trabzon'un son 50 yılına...

Vali Öz… Trabzon’un son 50 yılına baktığımızda burada görev yapan Valilerin %25 terfi ederek giderken %75 merkez emrine alınmışlardır

Trabzon'un son 50 yılına...
11 Mayıs 2016 - 12:29
Vali Öz…
Trabzon’un son 50 yılına baktığımızda burada görev yapan Valilerin %25 terfi ederek giderken %75 merkez emrine alınmışlardır.
Bu nedenle Trabzon, Valiler için çok kötü nokta olmuştur.
Eski Valilerimizden Vefa Poyraz İstanbul valiliğine, ardından Köy İşleri bakanlığına. Münir Raif Güney önce Eskişehir valiliğine ardından Köy İşleri bakanlığına, Ziya Çoker İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına terfi ederken, Vali Yılmaz Ergun Edirne ve Elazığ Valiliğinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Alaattin Yüksel Emniyet Genel müdürlüğünün ardından Balıkesir, İzmir, Antalya ve Ankara valilikleri görevlerinde bulunmuş
,Agâh Büyük Sağdiş, Enver Hızlan, Hüseyin Yavuz demir, Kemal Esensoy, merhum İsmet Gürbüz Civelek, Adil Yazar, merhum Recep Kızılcık merkeze alındı.
Aslan Yıldırım emekliye sevk edilirken Nuri Okutan önce Şanlı Urfa Valiliğine ve ardından merkez emrine alınmıştır.
Aslında burada Devletin Valileri yani dik duranlar terfi ederken siyaseten gelen ve iktidar partilerine yakın duranlar ya aynı parti veya bir iktidar değişikliğinde merkez emrine alınmışlardır.
Son dönemde görev yapan valilerimizden merhum Kızılcık Bakan Faruk Nafız Özak ve Başkan Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu ile hep kol kola olmuş ancak merkezi bulmuştu. Cenazesine bile bu şehirden bir tek Bakan Özak katılmıştır.
Bütün bunları niye yazdım…
Trabzon büyükşehir belediyesi olunca il özel idaresi kapanmış tüm gayrimenkulleri, iş makineleri ve tüm ekipmanı da bir komisyon marifetiyle büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerine devir edildi.
Büyükşehir belediyemiz tüm gayrimenkullerini haraç mezat satarken çalışan elamanlarını iş makinesi operatörlerini sizden bizden diye ayrıştırarak torba yasa havuz adı altında çaycı, çöpçü olarak diğer kamu kurumlarına gönderdiler.
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bir kar yağdığında küçük bir heyelan ve taşkında eli bağlı kalmıştır.
Buna en ilginç örnek ise 2013 yılının sonlarına doğru Ak Parti il başkanı Dr. Adnan Günnar benimde bulunduğum ortamda Vali Abdul Celil Öz’e son zamanda kurşunlama ve hırsızlık olaylarında artış var. Bu olaylar çözümü Samsun bölge balistik laboratuvarında yapılıyor. İl özel idaresinin malı olan eski adli tıp binamızı il emniyet müdürlüğüne verelim. İçişleri bakanlığından iç donanımını yaptıralım dedi. Vali Öz binanın büyükşehir belediyesine devrini uygun görmüş adı gecen bina şimdilerde yıkılmayı bekliyor!...
Ve Büyükşehir belediyesinin sattığı gayrimenkulü satın alan şahsa hemen teslim etmek için şehrin en işlek caddesi Kahraman Maraş caddesinde Vali Öz’ün emri ile devletin polisi ve ambulansı takım teçhizatıyla bu ülkeye vergisini veren istihdam sağlayan esnafların dükkânları zorla boşaltıp tüm malı mülkü kapının ağzına konuluyor. Esnaf ise hafta sonuna kadar yeni dükkânımıza gitmiş olacağız diyerek saatlerce Kaymakamlık ve Büyükşehir belediyesi görevlilerine yalvarıyor ve tüm kamuoyu esnafını malı mülkü çalışanları ile kapıya koyuluşunu seyrediyor…
Bu mudur insanlık?
Bu mudur devletin gücünü göstermek?
Nerede bu Devlet???
Ne olacak Bu Millet???!!!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum