Trabzon'un Tonya ilçesinde...

Av

Trabzon'un Tonya ilçesinde...
18 Ekim 2015 - 11:50
Av. Salih Çora’yı dinledim

Trabzon’un Tonya ilçesinde doğan ilk, orta ve lise tahsilinin ardından ağabeyi Av. Osman Çora önerisi ile hukuk fakültesini tercih eden, başarıyla bitirip memleketine dönen, çok genç yaşta merhum Turgut Özal’ın ANAP gençlik kollarına üye olan, kısa zamanda başkan yardımcılığına kadar yükselen, sokak siyasetini iyi kavrayan Av. Salih Çora yeni kurulan Ak Partinin kurucuları arasına giremese bile Av. Ahmet Metin Genç’in yönetiminde yer alan, batı ilçelerinden sorumlu olan oralarda çok sevilen Çora tüm bakan ve milletvekilleri ile ilişkilerini son derece iyi sürdürerek, 2011 genel seçimlerine giderken milletvekili aday adayı olur. Listede 6 sıraya konur ama yılmaz dağ tepe gezer. Sloganı birinci sıradaki aday kadar şansın var der kazanamaz ama yine de yılmaz.

2015 genel seçimlerine giderken yeniden milletvekili aday adayı olur. Yine 6. sıraya konur. Aldırmaz, asla tavır da koymaz. Koşar çok koşar yine kazanamaz.

1 Kasım genel seçimlerine giderken yeniden milletvekili aday adayı olur. Bu sefer beşinci sıraya konur. Av Çora bu sefer TBMM’ye giremeye kararlı olduğunu söylüyor. Bu aziz millet hizmete susamıştır. Bölgenin sorunları 40 yıl geç başlamış, 13 yılda epey yol alınmıştır. Peki yeterlimdir? Asla yeterlidir diyemeyiz, dememeliyiz. Daha çok çalışmalı, daha fazla koşmalıyız.

Benim ilçem Tonya bölgenin süt, yoğurt, yağ deposudur. Hayvancılığa son derece önem vermektedir. Bu yönüyle ön plana çıkmamış vurgunlarıyla anılmış ve tanınmış fıkralara konu olmuştur. Hâlbuki Tonya’dan Ahmet Şener gibi Devlet ve Orman Bakanımız, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezen Komşuoğlu, TS eski başkanı Sadri Şener gibi şimdi adlarını tek tek sayamayacağımız çok önemli iş adamlarımız çıkmıştır.

Eskiden Tonya, Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Şalpazarı da Vakfıkebir ilçemize bağlıydı. Bu nedenle birçok insanımızın nüfus cüzdanında doğum yeri halen Vakfıkebir yazmaktadır. Bunu konu etmez, değiştirmeyi de istemez. Biz büyük limanın yöresinin evlatlarıyız derler.

Bölgede işsizlik yüzünden göç te artmaktadır. 1975 yılı nüfus sayımında toplam nüfusumuz 730.000 iken 40 yıl sonra 2015 de nüfusumuz 750.000 bandındadır. Bu zaman zarfında İstanbul’un nüfusu 2 kat, İzmir’in üç kat, Bursa’nın dört kat, Antalya’nın nüfusu beş kat artmıştır. Bugün Antalya’ya her yıl 3 milyon turist gelmektedir. Bacasız sanayii turizm bu güzel ilimizi kalkındırmıştır.

Son yıllarda körfez ülkelerinden ilimize gelen Arap turist sayısındaki artış beni ümitlendiriyor. Bunun için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Kamu görevlileri kadar vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Her lokanta yabancı dil bilen garson bulundurmak zorunda olmalıdır. Arapların yaşam tarzı bize uymaktadır. Bu ilden evler parklar aldılar, şimdi de oteller yapıyorlar. Ben bacasız sanayiden ümitliyim. TBMM’ne girmeye kararlıyım. Takdir Yüce Milletimizindir diye sözlerini tamamladı.

Bize de yolun açık olsun Av. Salih Çora demek düşer!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum