TSYD Ankara'nın Bu Hafta Ki Konuğu Burak Gören
Gören ailesi, Üniversite öğrencileri ve üyelerimizle söyleşide bulundu

26 Nisan 2019 - 10:59

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Buluşmaları kapsamında bu hafta derneğimizin konuğu Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Türk Telekom'un Baş Antrenörü Burak Gören, babası duayen gazeteci Metin Gören ve anne Kübra Gören oldu.
Türk Telekom Baş Antrenörü Burak Gören ve ailesi , "Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesinde gerçekleştirilen söyleşide Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Ankara Üniversitesi öğrencileri ve dernek üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Burak Gören, Türk Telekom ile geçen yıl 1. Lig'de şampiyonluk yaşayarak Süper Lig'e yükseldiklerini hatırlatarak süper ligde mücadele eden başkent ekibinin, sporcularına, antrenörlerine verdiği sözleri tutan bir kulüp olduğuna vurgu yaptı.

Mavi-beyazlı ekibin bu sezon elde ettiği başarıların temelinin çok önceden atıldığına dikkati çeken Gören, "Doğru bir takım kuruldu. Geçen sene çok erken şampiyonluğu garantiledik. Bu sene de ilk 4 hedefini koyduk. Hafta sonu Galatasaray'ı deplasmanda yendiğimiz takdirde ilk 4'ün çok ciddi adayı olacağız. Önemli olan gemiyi sağ salim limana yanaştırmak. Şu anda da her şey güzel ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Başkentte sporun merkezinde büyüdüğünü aktaran Burak Gören, "Babamın gazeteciliği nedeniyle spor organizasyonlarını yakından takip ederdik ve hafta sonunun gelmesini iple çekerdik. Spora girişim sürpriz olmadı. Spor sayfalarında büyüdüm" diye konuştu.
Duayen gazeteci Metin Gören, Türk Telekom Basketbol Takımı'nın Ankara'ya büyük katkılarının olduğuna dikkati çekti.
Basketbolun spor anlamında Ankara'nın temel branşlarından biri olduğunu dile getiren Metin Gören, "Gazetecilik hayatımda çok önemli maçlar yazdım. Basketbolun bir dönem Ankara'da kaybolmasından sonra ortaya çıkan, bir çiçek gibi açan Türk Telekom'un bu kente maddi manevi büyük katkılarının olduğunu düşünüyorum. Annesi gidip takip ediyor ama heyecanlandığım için ben gitmiyorum" ifadelerini kullandı.
FACEBOOK YORUMLAR