TÜBA- TEKNOFEST 2024 Doktora Bilim Ödülleri Açıklandı

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında özgün tematik konular içeren Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri, Ödül Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek 2024 yılı sonuçları açıklandı.

TÜBA- TEKNOFEST 2024 Doktora Bilim Ödülleri Açıklandı
17 Eylül 2024 - 17:47
Ödüller sahiplerine 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’te tevdi edilecek.
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne; teknoloji ve tasarım, yapay zeka, makine öğrenmesi, otonom sistemler, robotik ve mekatronik sistemler, modelleme ve simülasyon teknolojileri, enerji, hibrit ve elektrikli araç teknolojileri, hava, uzay ve insansız sualtı sistemlerine yönelik teknolojiler, bilgi ve iletişim teknolojileri, siber güvenlik ve kriptoloji, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ve biyoteknoloji, milli teknoloji hamlesi'nin uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları, güvenlik politikaları konu başlıklarını içeren doktora tezlerinin yazarları başvurdu. Ödül miktarı Akademi Konseyi tarafından 2024 yılı için; birinci olan tez yazarına 75.000, ikinciye 60.000 ve üçüncüye ise 50.000 Türk Lirası olarak belirlendi.
2021 yılından bu yana bilim insanlarına takdim edilen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödüllerinin 2024 yılı kazananlarını tebrik eden TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker bilim insanlarının kariyerlerini inşa ederken, bilimsel çalışmalarını yürütürken içinde bulunduğu en zorlu dönemlerden birinin doktora süreci olduğunu vurguladı ve bu sürecin sonunda ortaya konan doktora tezlerinin bilimsel yolculukta bir mihenk taşı olduğunu söyledi.
Başkan Şeker şöyle konuştu; “Programlanan Doktora Ödülleriyle bilim insanlarımızın motivasyonlarını artırmak, nitelikli insan kaynağı ve çalışmaları desteklemek Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezlerini ödüllendirmek üzere yola çıktık. Bu yıl 4. kez sahiplerini bulan ödüllerimiz için fark yaratan pek çok tez arasında titizlikle yürüttüğümüz değerlendirme süreçlerimiz sona erdi, şimdiye kadar 3 alanda takdim edilen ödüller bu yıl Temel Bilimler alanında da sahibini buldu. Toplam 13 bilim insanımız ödül almaya hak kazandı. Bu anlamda nitelikli bilim insanlarımızın ve çalışmalarının bizi gururlandırdığını söylemek isterim.” dedi. Ayrıca ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara değer katan bilim insanlarını TÜBA çatısı altında bir araya getirmeyi, teşvik etmeyi ve TÜBA üyeleriyle birlikte pek çok program ve projenin içinde görmeyi çok önemsediklerini belirtti.
Değerlendirme sonucunda; Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Sercan Aygün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ndeki teziyle birinci, Dr. Doğa Doğanay Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle ikinci, Dr. Semih Doğu İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ndeki teziyle üçüncü,
Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında; Dr. Nadir Yalçın Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle birinci, Dr. Esra Bulut Atalay Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde ve Dr. Esra Atalay Şahar Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle ikinci, Dr. Ece Güler Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle üçüncü,
Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında; Dr. Tuğrul Cabir Hakyemez Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki teziyle birinci, Dr. Sinan Okur Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle ikinci, Dr. Şeyma Çağlar Özhan Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle üçüncü
Temel Bilimler alanında; Dr. Recep İşçi İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ndeki teziyle birinci, Dr. Zafer Eroğlu Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle ikinci, Dr. Çağla Çelik Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ndeki teziyle üçüncü olarak TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne layık görüldüler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum