TÜRK KIZILAY'I 150 YAŞINDA

Türk Kızılay’ının 150’inci yaş kutlaması nedeniyle Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Canik Kaymamı İlhan Turgut’u makamında ziyaret etti

TÜRK KIZILAY'I 150 YAŞINDA
18 Haziran 2018 - 00:51
Türk Kızılay’ının 150’inci yaş kutlaması nedeniyle Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Canik Kaymamı İlhan Turgut’u makamında ziyaret etti.
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Türk Kızılay'ı Canik Şube Basın Sözcüsü Köksal Öner, Yavuzselim Mahallesi Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezginci ile Türk Kızılay’ı gönüllülerini Canik Kaymamı İlhan Turgut makamında kabul etti.
150 YILLIK BİR ÇINARIN DALLARIYIZ
Yapılan ziyarette Türk Kızılay’ının 150 inci kuruluşu yıldönümümü kutlamaları hakkında Canik Kaymamı İlhan Turgut’a bilgi veren Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Canik ilçesinde Türk Kızılay’ı adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz Ayrıca 8-9 tarihleri arasında Suriye de Türk Kızılay’ı kamplarında yaşayan ve yardıma  muhtaç olan ailelerimizin yananında olduk. Bundan 150 yıl önce dikilen fidan bugün çınar oldu. Bizde 150 yıllık bir çınarın dallarıyız. Kolları dünyanın çevresinde dolaşmaktadır. Mazisi geniş bir teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Yerel yöneticilerimizin sayesinde rahat çalışmakta ve farkındalık oluşturmaktayız” dedi.
BİR BUÇUK ASIRDIR HİZMET VERİYOR
Türk Kızılay’ının yapmış olduğu kutsal görevi yakından takip ettiklerini dile getiren Canik İlhan Turgut ,” Öncelikle 150 inci kuruluşu yıldönümümüzü kutluyorum. Kızılaycılık özünde bir iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketi neredeyse bir buçuk asırdır iyi insanların omuzlarında yükselmiş, dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızın yanında Kızılay hilalimiz gururla dalgalanmıştır. Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana bugün 5 kıtada milyonlarca mağdur Kızılay’ın hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır. Bilmektedir ki Kızılay ihtiyaç sahipleri arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk Milleti’nden aldığı merhamet elini mağdurun eliyle buluşturacak” diye konuştu.
Günün ansına Başkan Örs, Kaymakam Tutgut’ta  Kızılay yeleği ile çeşitli hediyeler verdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum