TÜRK KIZILAY'I OLARAK MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” 2010 yılında kurulan Türk Kızılay’ı Canik şubesinde 2013 'de  yapılan ikinci kongrede başkan olarak seçildim günden buyana 7/24 yönetim

TÜRK KIZILAY'I OLARAK MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK
30 Ocak 2018 - 19:58
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” 2010 yılında kurulan Türk Kızılay’ı Canik şubesinde 2013 'de  yapılan ikinci kongrede başkan olarak seçildim günden buyana 7/24 yönetim kurulu üyelerimle birlikte çalıştım.2018 yılında da aynı anlayış içinde devam edeceğiz” dedi.
Ekibimle birlikte 2017 yılında büyük bir özveri ile çalışarak yollarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan Örs,” bilhassa okullarda ve öğrencilerin menfaatine çalışmalar yaptı. İhtiyaç sahiplerine yerinde ulaşıldı. Birçok Suriyeli Iraklı Mülteciye destek olundu.6 adet hasta yatağı temin edilerek yatalak hastalara yardımcı olundu. Bilhassa hasta bezi konusunda birçok hastaya ulaşıldı. Sevgi Bohçası ile bebekleri yanında olundu. Evi su basanlara evi, yananlara yardımcı olunduk ”dedi.
SORUMLUĞUMUZU BİLEREK ÇALIŞTIK
Canik İlçesinde Özel eğitim sınıflarını açtıklarını hatırlatan Başkan Örs, ”Canik İlçesi Okullarında montu ve botu olsun olmasın kırsalda birçok öğrenciye ulaşıldık. Evi olamayan uzun yıllar cezaevinde yatan 85 yaşındaki Necmettin dedenin yeri olmadığı için Kaymakamlık tarafından yapılamayan evini arsa temin edilerek el birliği ile yapıldık. Evleri harabe olan birçok ailenin evinin yapılması için Canik Kaymakamlığı ile yapılan işbirliği ile evlerinin yapılması sağlandık. İki yüz ihtiyaç sahibi aileye Türk Kızılay Kartı ulaştırılırken, hastaları ziyaret edildik. Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Sosyal Sorumluluğunu yerine getirerek Cezaevinde yatan fakat Üniversiteyi kazanmış olan mahkûmların okutulması sağlandık. Birçok sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaparak ortak çalışmalar yapıldı. Maarif hareketinin paydaşı olarak İlçe Milli Eğitimle birlikte çalışmalar yapıldı. Ayrıca tekerlekli sandalyesi olmayanlar sandalye temin edildi” diye konuştu.
YARDIMA MUHTAÇ OLANLARIN YANINDAYIZ
Birçok çalışmaya imza atan Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Şu anda yüz bininin üzerinde nüfusu olan Canik ilçesinde gönüllü olarak Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızla beraber çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizler nerede ihtiyaç sahibi varsa nerede bir Şehit ailesi varsa mağdur varsa biz oradayız. Bizde zaman mevhumu yoktur. Gecede bir telefon gelse hemen harekete geçiyoruz. Yerine yerinde ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırseverler veriyor biz dağıtıyoruz. Canik’te ulaşmadığımız bir ihtiyaç varsa bize ulaştıklarında gereği yapılmaktadır. Biz bir ekibiz ve gönüllü neferleriz. Bu işi severek ve isteyerek yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum