Türk Milleti, Asla Baş eğmemiş, Pes etmemiş, Teslim olmamıştır.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Türk Milleti, Asla Baş eğmemiş, Pes etmemiş, Teslim olmamıştır.
29 Ağustos 2016 - 15:03
7- Boş kalıp haberÜlkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yayınlanan kutlama mesajında “Türk milletinin, son anayurdunda yaşamasına tahammül edemeyen mihraklara karşı, 94 yıl önce Kocatepe’den başlattığı muazzam taarruzun yıl dönümünü iftiharla kutluyoruz.  26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den top sesleri eşliğinde başlayan Büyük Taarruz; işgalcileri vatan topraklarından söküp atmış ve 30 Ağustosta Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle de Türk’ün varlığına kast edenlere acı bir ders verilmiştir.
Diğer yandan, Ağustos ayı, tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur. Bu nedenle “zafer ayı” olarak anılmıştır. 945 yıl önce Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın ordusu Bizans ordularına karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Bu zaferin ardından akın akın gelen Türkler Anadolu’yu yurt tutmuştur. 450 yıl önce Mercidabık’ta kazanılan büyük zaferle ise, bir taraftan Anadolu Türk birliği yeniden tesis edilmiş; diğer yandan Türk cihan hâkimiyetinin ve İslam medeniyetinin evrensel boyutlarda yayılmasının kapılarını açmıştır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği böylelikle gösterilmiştir” dedi.
Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğine dikkat çeken GEZE “Türk milleti geçmişinde böylesine zaferleri olan bir millettir. Asla baş eğmemiş, pes etmemiş, teslim olmamıştır.
Yine çok iyi bilinmelidir ki, bu millet dünya durdukça varolacak ve varolduğu sürece de asla varlığından, birliğinden ve dirliğinden taviz vermeyecektir.
Türk milletinin birliği, vatanımızın bağımsızlığı yolunda çok önemli bir rolü olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 94. yıldönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum