TÜRK SEÇMEN VİYANA'DA SOLA, TÜRKİYE'DE SAĞA OY VERİYOR

CHP Samsun İl Başkanı Av

TÜRK SEÇMEN VİYANA'DA SOLA, TÜRKİYE'DE SAĞA OY VERİYOR
11 Aralık 2016 - 11:12
7-bos-kalip-haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Viyana'daki parti çalışmasının ikinci gününde SPÖ ( Sosyal Demokrat Parti ) Eyalet Milletvekili Şafak Akçay ile bir araya geldi.
Türkiyeli bir göçmen ailenin çocuğu olarak Viyana'da dünyaya gelen ve siyasete 1996 yılında SPÖ Kadınlar kolu çalışmaları ile adım atan Akçay ile Viyana'da gerçekleşen ve Alexender Van Der Bellen'in zaferi ile sonuçlanan Cumhurbaşkanı seçimi ve Avusturya'daki sosyal demokrat parti çalışmaları hakkında bilgi alan ve yaşanan gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunan Tufan Akcagöz, "Bir göçmen ailenin kızı, bugün Avusturya'da söz sahibi olabilmiş ve milletvekili olmayı hak kazanmışsa, bu Avrupa'daki Türkler için önemli bir avantaj ve kazanımdır.
Bellen, Avusturya'da yaşayan Türkler tarafından da desteklendi. Türkler, entegrasyonu savunan ve destekleyen Van Der Bellen'i destekleyerek, birlikte yaşamanın önündeki engelleri de kaldırmış oldu. Çünkü diğer sağcı aday, ayrışmayı isteyen ve etnik kimlikler arasında düşmanlığı körükleyen bir politika ortaya koyuyordu. Türkler doğru tavırla Van Der Bellen'i Cumhurbaşkanı yaptı. Aynı tavrı Türkiye'de oy kullanırken göstermedikleri için, Türkiye bugün zor durumda.
7-bos-kalip-haberEvet, baktığımızda, Viyana'da sola oy veren Türk seçmen, Türkiye için oy kullanırken aynı tercihi yapmıyor. Viyana için istediği özgürlüğü ve demokrasiyi, Türkiye'ye çok görüyor. Başkanlık gelmezse ülke kaosa sürüklenir diyenler, bugünkü manzara karşısında acaba ne düşünüyorlar. İşte yine bir terör saldırısı, işte yine acı ve gözyaşı. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
CHP Eyalet Milletvekili Şafak Akçay, zor şartlarda siyaset yaptıklarını dile getirerek, "Sağ partiler, savaştan kaçan göçmenler konusunda halkı karşı karşıya getiren bir takım söylemler geliştiriyorlar. Oysaki biz, entegrasyonun başarı ile gerçekleşmesi ve tüm farklı unsurların sisteme adaptasyonu için çaba harcamak zorundayız. Cumhurbaşkanı seçilen Bellen de göçmen bir ailenin çocuğudur" dedi.
Daha sonra, Evciler Derneği'ne ziyarette bulunan Tufan Akcagöz" Dernek Başkanımız Mahmut Sarıdoğan ve tüm Evciler halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu nazik karşılama bize onur verdi.
Sivil toplum örgütlerinin, Türkiye dışında bu şekilde hemşehri dernekleri adı altında bir araya gelebilmeleri, kültürel bağların kuvvetlendirilmesi açısından da önemlidir" diye konuştu.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum