TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM
30 Ağustos 2016 - 11:28
7- Boş kalıp haberMehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Kurban Bayramı nedeni ile Bafra Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Kurt, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Yönetim Başkanı Saadet Var’ı ziyaret etti.
ORDUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM
Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Her şeyden önce son günlerde yaşanan PKK, DEAŞ terör örgütü saldırısındaki şehitlerimize Allah’ tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün Suriye Kuzeyine başlatılan Askeri Harekâtta Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diliyorum. Tüm Şehitlerimizin, ebediyete intikal eden gazilerimizin ve ecdadımızın onlarla birlikte olduğunu belirtiyor, Allah’tan ordumuzu başarılı kılmasını, Mehmetçiklerimizi korumasını temini ediyorum” dedi.
1SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK SAĞLIYORUZ
Sizlerin bildiği gibi Milletimizin büyük desteğini alan Mehmetçik Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduklarını belirten Emekli Dr. Kurmay Albay Yıldırım, “Yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak ve bu kişilerin çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlamak üzere kurulmuştur” diye konuştu.
VEKÂLETEN KURBAN BAĞIŞLARI OLUŞTURMAKTADIR
Vakfın, 1982 Yılından bugüne kadar 44 bin 317 kişiye toplam 579.051.099,15 TL ekonomik destek sağlandığını dile getiren Yıldırım, “Halen her ay 8 bin 892 kişiye ise aylık olarak ortalama 6.200.000,00 TL amaca yönelik yardım yapmaktadır. Yapılan yardımların gelir kaynağının önemli bir kısmını Vekâleten Kurban Bağışları oluşturmaktadır. 1995’ten beri vekâleten kurban bağışlarınızı kabul edip kesim faaliyetlerini milletimizin güvenine uygun şekilde gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, bu yıl da 11 Ağustos 2016 tarihi itibariyle kurban bağışlarınızı kabul etmeye başlamıştır” şeklinde konuşu.
KURBAN BEDELLERİ BELLİ OLDU
Bu yılki kurban bedellerini 790 TL, 265 ABD Doları ve 237 Euro olduğunu söyleyen Emekli Dr. Kurmay Albay Yıldırım, “Vatandaşlarımız, Mehmetçik Vakfına vekâleten kurban bağışlarını vakfın anlaşmalı olduğu banka şubelerinden veya bu bankaların internet bankacılığından yararlanarak; Ankara’da Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Bursa’daki Vakıf Temsilciliklerimize gelerek nakit ya da kredi kartı ile makbuz karşılığı veya www.mehmetcik.org.tr adresli Vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı online bağış sistemini kullanarak kolaylıkla yapabilmektedirler. Vekâleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımızın bağışlarını son güne bırakmamalarını istiyoruz. Son kurban bağış tarihimiz ise 9 Eylül olarak belirledik” diye konuştu.
DİNİ VECİBELERE UYGUN OLARAK YAPILACAKTIR
Mehmetçik Vakfının ilan edilen bu koşullarını kabul edip yukarıdaki yollardan herhangi biriyle Mehmetçik Vakfına kurban bağısında bulunan değerli bağışçılarımız, kurbanlarının kesimi için Mehmetçik Vakfını malik ve vekil kılmış olacaklarını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, kesim merkezlerinin kapasitelerine göre, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Kesim sonrası bağışçılarımıza, kurban kavurması, teşekkür mektubu ve noter onaylı kesim tutanağı ile arzu edenlere kurban kesimi görüntülerinin CD’si gönderilecektir. Mehmetçik Vakfının, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunar, bağışlarınız için teşekkür ederiz ve bu arada son olarak Bafra asrı mezarlıktaki garnizon şeritliğinde bulunan şehit Mehmetçiklerimizi kabirleri dualarla andık."

Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum