TÜRKİYE-AMERİKA İŞ KONSEYİ VALİŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

“Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor” konulu toplantının 7

TÜRKİYE-AMERİKA İŞ KONSEYİ VALİŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
30 Mayıs 2015 - 12:03
“Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor” konulu toplantının 7.sine katılmak üzere ilimize gelen Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu DEİK Türkiye-Amerika İş Konseyleri temsilcilerinden oluşan heyet, Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
"Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor" konulu toplantıya katılmak üzere ilimize gelen Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu DEİK Türkiye-Amerika İş Konseyi temsilcilerinden Arjantin Ankara Büyükelçisi Juan Jose Arcuri, Samsun'a geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek Sayın Valimizi Güney Amerika’ya davet etti.
Samsun’un kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirten Meksika Ankara Büyükelçisi Martha Barcena, Türkiye’deki en büyük yatırımlarının ev sahibi olan Samsun’un Meksika için ne kadar farklı olduğunu vurguladı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Samsun Cumhuriyetimizin kuruluş simgesi olmuş bir şehirdir. Samsun, Karadeniz’in en önemli ve en büyük kentlerinden birisidir. Büyük iller sıralamasında Türkiye’nin 16. büyük şehridir. Burada birçok potansiyel olduğuna inanıyoruz. Özellikle Samsun Karadeniz kıyısında dört ulaşım aksını bünyesinde bulunduran bir ildir. Samsun’da kara, deniz, demir ve havayolunun olması ilimizin diğer iller ve ülkelerle bağlantısını rahat bir şekilde sağlamaktadır. Samsun bir spor kenti, sağlık kenti, turizm kenti ama aynı zamanda da Samsun bir öğrenci kentidir. Türkiye’deki başka illerle ilimizi kıyasladığımızda ilimiz denizin kenarında pırıl pırıl bir şehirdir.
Samsun’un turizmle ilgili önemli bir avantajı da sağlık sektörü ile ilgili olan avantajıdır. Sağlık turizmi açısından ilimiz gerçekten de dikkate alınması gereken bir yerdir. Gerek plastik cerrahi, gerekse normal sağlık ve tedavi konusunda Samsun öne çıkmış bir şehirdir. Şu anda şehrimizde 9 tane özel hastane bulunmaktadır. Dünyada cerrahi aletler Almanya, Pakistan ve Türkiye’de üretiliyor. Samsun dünyada medikal aletlerin üretildiği 3 ülkenin birinin şehridir. Türkiye’deki medikal aletlerin yüzde 90’ı Samsun’da üretiliyor. Ayrıca Samsun’da 15 bin adet farklı medikal alet üretiliyor. Bu Samsun için müthiş bir zenginliktir. Medikal el aletleri konusunda üzerinde durmamın sebeplerinden bir kaçı hem istihdam açısından çok önemli, hem de bizim ihraç kalemidir.
Samsun Türkiye’nin en önemli iki ovasının ortasında yer almaktadır. Yeşilırmak Deltası Çarşamba’da, Kızılırmak Deltası Bafra’da bulunmaktadır. Samsun Çarşamba ilçesi dünyanın en önemli ikinci kivi üreten topraklarına sahiptir. Samsun turizm konusunda çok büyük atılımlar yaparak son 2-3 yıl içerisinde 4-5 yıldızlı otellere sahip oldu. İlimizde yapılacak olan şehir hastanesinin en kısa zaman içerisinde temelleri atılacaktır. Samsun hiçbir engele takılmaksızın 15-20 km yürüyebildiğimiz bir sahil bandına sahiptir. Samsun’a şehrin tam ortasına 9 çukurlu bir golf sahası yapıyoruz. Ben sizlere tekrar ilimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Meksika İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Ertürer Samsun Valisi İbrahim Şahin’e bir hediye takdim etti. Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ise Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Meksika İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Ertürer’e Kız Olgunlaşma Enstitüsü’nün yapmış olduğu bir tablo hediye etti.

Ziyarete ayrıca, Şili Maslahargüzarı Sebastian Marin, Kolombiya Konsolosu Santiago Velez, Brezilya Başkâtibi Diego Mendes De Almeida, Peru Müsteşarı Jose Zapata Lopez, Ekvador Ticaret Müsteşarı Juan Francisco Navas Romero ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum