Türkiye derecesi bekliyorum...

Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibiyle bir araya gelen Başkan Taşçı, önce il, ardından da bölge Türkiye dereceleri için söz aldı

Türkiye derecesi bekliyorum...
17 Şubat 2015 - 13:32
Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibiyle bir araya gelen Başkan Taşçı, önce il, ardından da bölge Türkiye dereceleri için söz aldı.

Samsun’da 22 Şubat 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek Türkiye Halkoyunları Federasyonu Kulüpler İl Yarışmasına katılacak olan Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yla bir araya gelerek başarı sözü verdi.

‘BAŞARI BEKLİYORUM’

Atakum Belediyesi Halkoyunları Ekibiyle Yalı Kafe’de buluşan Başkan Taşçı, Samsun’da gerçekleştirilecek olan şampiyonadan derece beklediğini, ardından da sıranın bölge ve Türkiye derecelerine geleceğini belirtti. Yöresel oyunların yaşatılmasının, kültürlerin ileri nesillere aktarılması adına son derece önemli olduğunu ifade eden bu anlamda halk oyunlarının ciddi bir etken olduğuna dikkat çekerek, “Tarihimizin farklı dönemlerinden bugüne kadar gelmiş değerlerimiz var. Bunlardan birisi de muhakkak ki halk oyunlarımız. Halk oyunlarımız, her figüründe ayrı bir heyecanın olduğu, aynı ritimlerde heyecan duyduğumu önemli değerlerimizden. Atakum Belediyesi olarak bu kapsamda başarılı bir halk oyunları ekibimiz var. Hem şehrimizin hem de bölgemizin yöresel oyunlarına hâkim olan ekibimizden büyük başarılar bekliyorum” diye konuştu. 

‘MADALYA İLE TEŞEKKÜR EDECEĞİZ’

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın kendilerine her zaman destekçi olduğunu ifade eden Atakum Belediyesi Halkoyunları Ekibi antrenörü Cantekin Armağan Aksoy, “Kültürel etkinliklere verdiği değerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Samsun dışında Karadeniz Bölgesinde birçok şehrin yöresel oyunlarına sahip zengin bir ekibiz. Bu ekiple büyük başarılara imza atarak, bize destek olan Başkan Taşçı’ya madalyalarımızla teşekkür edeceğiz. 30 kişilik ekibimizle haftanın 7 günü durmaksızın çalışıyoruz” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum