Türkmen'i dinledim

Türkmen’i dinledim Bu ülkenin Ardahan, Iğdır, Bayburt, Gümüşhane, Kırşehir, Nevşehir ve benzeri illerden daha büyük 120

09 Kasım 2014 - 14:17
Türkmen’i dinledim

Bu ülkenin Ardahan, Iğdır, Bayburt, Gümüşhane, Kırşehir, Nevşehir ve benzeri illerden daha büyük 120.000 nüfuslu Akçaabat’ın beşinci dönem belediye başkanı seçilen Şefik Türkmen’i dinledim.

İlerbankası Konya bölge müdürlüğüne atanınca istifa eden Türkmen 1994 yerel seçimlerinde Akçaabat’a belediye başkanı seçilmiş. Belediyenin gideri gelirinin üç katı imiş…

O günlerde CNN İNTERNASIAL adlı yapancı bir kanal yaptığı bir yayında çarpık yapılaşmanın en kötü örneği olarak Akçaabat ilçesini gösteriyor ve bu ilçemizde gece konduların yerini apartman konduların aldığını haber olarak yayınlıyor… Yani müteahhit bir apartman yapıyor karkas halde daireleri satıyor! Vatandaş 9. kattan bir daire alıyor…  Kendi dairesini odasını mutfağını, banyosunu vc. sini yapıyor. Elektrik ve suyunu da bağlatıyor kullanmaya başlıyor. Diğer katlar bomboş… Üstelik sadece betonarme olarak! Merdiven var korkuluk yok! Alt katlardan soğuk ve rüzgâr bir taraftan girip diğer taraftan çıkıyor… Vatandaş arsasının tamamını kullanıp 15 katlı bir bina yapıp çıkıyor…

Belediye binası bir iş hanının 6 katında! Çok kısıtlı imkânlarla hizmet veriyor… Başkan Türkmen Akçaabatlı önce doğal bir koy olan denizle buluşmalıdır diyor. Sahil projesini masaya yatırılıyor. Ankara’da tasdik edilmesi aylar sürüyor ve onay aldığı gün proje başlıyor. Bugün bu ülkenin en güzel projesi olarak örnek gösteriliyor. Bu arada ilçe merkezinde Tekel’e ait binaları çok uygun fiyata satın alıyor. Muhalifleri boş durmuyor! Tekel binalarını aldı satacak diyorlar… Başkan Türkmen önce adliye diyor. Bir tanesini adliyeye veriyor geri kalanları KTÜ’ye yüksekokul yapılmak üzere bila bedel tahsis ediyor. Bugün orada yüzlerce gencimiz okuyor ve bir kısmında yalnızca istidam adına bir firmaya çok ucuz fiyata tahsis ediyor.

Muhalifler bu sefer sahile baktı arkaları bıraktı diyorlar… Önce Akçaabatlı daracık yollardan kurtarılmalıdır diyor. Kavak’lıdan başlayan yıldızlı tünelleriyle buluşan tanjant yolunun bir kısmını 18 uygulaması yaparak karayollarına yaptırtmayı başarıyor. Hemen turizm diyor… Ortamahalle evlerini istimlak edip hemen restorasyonuna başlıyor yapıp bitiriyor. Belediye olarak hizmete açıyor. Bugün orada sabah kahvaltısında yöresel yemekler mevcut… Muhalifler yine devam ediyor? Yukarıki mahalleleri görseniz acırsınız! Gidip oradan da 40 dönüm araziyi istimlak ediyor. Akçatepe tesislerini yapıyor. Orda dağ evleri modern lokantasıyla, kamelyalarıyla modern bir tesis hizmet veriyor. TOKİ Sarıtaş bloklarını yapmak için yer istiyor. Başkan Türkmen önce alt yapı diyor… Yolu suyu elektriğini getiriyor, önündeki bulvarı da açıyor. Sen yap biz bakarız demiyor…

Şimdi selin vurduğu Galinima deresinin üzerinde başta tarihi Osman baba köprüsü olmak üzere bazı köprüler yıkılmış. Başkan Türkmen hemen başta karayolları ve DSİ olmak üzere tüm kurumları göreve çağırdım ihaleler başlıyor diyor.

Başkan Türkmen 14 belde belediyesi kapandı. Elemanı, araç ve gereçleri tüm borçlarıyla bana kaldı. Şimdi giderim borcumun iki katı. Ama önemli değil… Yoroz burnundan yıldızlı deresine kadar 18 kilometrelik sahil bandının da biz varız diyor.

1927 yılında kurulan ışıklar elektrik santralını onarmaya çalışıyor. Hem de %80’i hibe yetmiyor. Işıkların soğuk suyunu ilçe halkına içirmeye çalışıyor. Birde büyük hedefi var. O da Düzköy yolundaki tekel binalarını Akçaabat üniversitesi olarak hizmete açtırmak. Ancak öncelikle bina ve arsanın tahsisini alan KTÜ’nün senatosundan tavsiye kararı çıkartmak. Bu karar çıksa kuruluş kanununa dayanak olur alıp Ankara’ya koşarız diyor. Ne diyelim ayinesi iştir kişinin fazla söze gerek yok desek daha iyi olur!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum