TÜRKMENLERE YARDIM ELİ UZANDI...

Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, ”Belediyemiz  ile  Bafra Ziraat Odası ve hayırsever vatandaşların destekleriyle  Bayırbucak Türkmenlerine İHH aracılığında 23 ton un ve 3 ton pirinç yüklü tır

TÜRKMENLERE YARDIM ELİ UZANDI...
08 Aralık 2015 - 15:45
Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, ”Belediyemiz  ile  Bafra Ziraat Odası ve hayırsever vatandaşların destekleriyle  Bayırbucak Türkmenlerine İHH aracılığında 23 ton un ve 3 ton pirinç yüklü tır, dualarla ilçemizden gönderdik” dedi.
Bildiğiniz gibi Suriye’de Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize büyük bir zulüm yapıldığını vurgulaya Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt,” İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfımızın Bafra’mızdan toplanan bu yardımları bizlerden talep etmeleri üzerine, Bafra Belediye Başkanımızın öncülüğünde belediyemiz ve Bafra Ziraat Odamız ile birlikte, ilçemizde bir yardım seferberliği ilan edildi” dedi. 

[gallery ids="40066,40067,40068"]


TALEPLERİ VAR. BU YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Duyarlı vatandaşlarımız, işadamlarımızdan toplanan bir tır dolusu pirinç ve unu gönderdiklerini belirten Başkan Vekili Kurt,” Bayırbucak Türklerine teslim edilmek üzere uğurluyoruz. Bu yardımların sürekli olmasını umut ediyoruz onun için de çalışacağız. Bafralı hemşerilerimizin de yardımların devam etmesi hususunda bizlerden talepleri var. Bu yardımlar devam edecek. Ancak bu yardımları sağ salim yerine ulaştırmak da en önemli husus. İHH’nın üstlenmiş olduğu  bu bağlamda bu görevin ne kadar zor ve önemli olduğunu biliyoruz. Bir kez daha yardımda bulunan hemşerilerimize ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyor, yardım tırımızın kaza-belaya uğramadan sağ-salim gidip gelmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.
‘ARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
İnsan Hak ve Hürriyetleri Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş ise, “Dünyada İslam coğrafyasında zulüm her yerde devam ediyor. Sağolsun Türk Halkının merhameti, hayırseverliği Dünyanın en ücra köşesindeki Müslümanlara ve mazlum insanlara yetişiyor. Türk halkına teşekkür ederim. İHH 194 ülkede tüm mazlumların yanında. Türkmen kardeşlerimizin talebi üzerine göndereceğimiz bu yardımda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Zihni Şahin beye, Ziraat Odası Başkanımız Osman Tosuner beye, tüm yardımseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu ülkenin merhameti bu ülkeye emin olun kazanç sağlıyor. Nerede akan gözyaşı varsa biz oradayız. Mülk Allah’ın, biz verdikçe Allah’ta bize verecektir. Bu inançla her zaman dünya mazlumlarının yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra yardım tırı dualarla Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum