TURMEPA'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

TURMEPA MAVİ KARADENİZ EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI ŞİMDİ SIRA ÖĞRETMENLERİMİZDE Geleceğe  daha güzel bir Karadeniz bırakmak için çalışmalarımıza Samsunda da devam ediyoruz, bu amaçla DenizTem

TURMEPA'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
06 Nisan 2015 - 13:14
TURMEPA MAVİ KARADENİZ EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI ŞİMDİ SIRA ÖĞRETMENLERİMİZDE

Geleceğe  daha güzel bir Karadeniz bırakmak için çalışmalarımıza Samsunda da devam ediyoruz, bu amaçla DenizTemiz Derneği/TURMEPA olarak Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2014-2015 eğitim dönemi için  Mavi Karadeniz Eğitim Projesini hayata geçirdik. Dönem başında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protocol ve Samsun Valiliğinden aldığımız olur ile 10 Aralık 2014 de  İlkadım İlçesinde Mavi Karadeniz Eğitici Eğitimleri projesini başlattık. Bu proje ile Mart 2015 itibari ile Samsunun 17 ilçesinde toplma 500 gönüllü öğretmene ulaştıkve kendilerine  uzmanlarımızın ve akademik danışmanlarımızın hazırladığı eğitim setlerini aktardık, dönem içinde proje kapsamında birlikte gerçekleştireceğimiz etkinlikleri paylaştık. Eğitici eğitimlerini alan gönüllü öğretmenlerimiz şu ana kadar okullarında  7000 nin üzerinde öğrenciye eğitim verdiler. İlçelerde verdiğimiz eğitimlerde sadece eğitici eğitimleri gerçekleştirmiş olmadık, Büyük Şehir Belediyesinin de desteklediği projemiz ile gittiğimiz ilçelerde kamu yöneticileri ve öğretmenlerimizin görüşlerini aldık, çevre konularında ilçelerimizin durumunu analiz etme fırsatı bulduk. Atık yağlar, geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında ilçelerimizin ne durumda olduğunu anlamaya çalıştık ve özel durumları yerel yönetimler ve Büyükşehir Belediyesine aktardık.

Ayrıca 10 Aralık 2014 yaptığımız Mavi Karadeniz Projesi açılış törenine katılan kamu yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin yarattığı enerji ile sayın Samsun Valimiz İbrahim Şahinin yaptığı konuşmada dile getirdiği  konular, Geleceğe Kulaç Atıyoruz ve Bir Su Masalı isimli projeler olarak hayata geçti. Samsun İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin öğrencilere tanıtımını ve yerinde uygulamalı eğitimleri içeren dönem sonuna kadar devam edecek “Bir Su Masalı” projesini de Turmepa ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğnde  yürütüyoruz.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum