TURNUVALARDA BÜYÜK HEYECAN!

Yıl boyunca birçok turnuvaya sahne olan Samsun'un Atakum İlçesindeki Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sınıf içi rekabeti sınıf dışına taşıdılar

TURNUVALARDA BÜYÜK HEYECAN!
31 Mayıs 2016 - 23:33
Yıl boyunca birçok turnuvaya sahne olan Samsun'un Atakum İlçesindeki Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sınıf içi rekabeti sınıf dışına taşıdılar.
ÖĞRENCİLERİN NEGATİF ENERJİLERİNİ ATMALARINI SAĞLADILAR
Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ikinci dönem itibariyle de birbirinden çekişmeli ve bir o kadar da heyecanlı turnuvalar gerçekleştirildi. Okulun Beden Eğitimi Öğretmenleri Akın Kayhan ve Uğur Cızlak ile birlikte düzenledikleri turnuvalarla öğrenciler arasında rekabet duygularını geliştirip, öğrencilerin negatif enerjilerini atmalarını sağladılar. Bu kapsamda sınıflar arası futbol, basketbol, voleybol turnuvalarının yanı sıra bireysel olarak satranç, masa tenisi, bilek güreşi ve üçlük basket atışı turnuvaları düzenlendi. Voleybol turnuvası öncesinde öğretmenler arası voleybol gösteri maçları yapıldı.

[gallery ids="51683,51681,51680,51682"]
Turnuvada Samsun DSİ'de voleybol hayatına başlayıp Samsun Polis Gücü, Bafra Tekel'de aktif olarak voleybol oynamaya başlayan ve 1989-1994 yılları arasında beş kez Voleybol Milli takımına seçilen ve yaptığı birbirinden güzel smaç ve bloklarla izleyenlere keyifli dakikalar Yaşatan okulun Beden Eğitimi öğretmeni Uğur Cızlak, "Voleybol sporunu öğrencilerimize sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla bu voleybol turnuvasını düzenledik. Amacımız öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmektir" dedi.
SPOR GENÇLERİN ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşmakta olduğunu hatırlatan Beden Eğitimi Öğretmeni Akın Kayhan,” Doğal olarak öğrencilerimizin kanı kaynamakta ve agresif olmaktadırlar. Biz de bu amaçla sporun olumlu etkilerinden yararlanarak gençler üzerinde olumlu etkiler oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinliklerden biri de bu turnuvalardır. Spor yaptırarak onların mutlu olmalarını, öfkelerini kontrol edebilmelerini, saldırganlığı frenlemelerini amaçladık. Çünkü sporun genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun yanı sıra, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı engellemede, dikkat dağınıklığını engellemede göz ardı edilemeyecek bir etkisi vardır. Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler, yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ve hastalandıklarında da daha çabuk iyileşirler” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum