Üç dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli cumhurbaşkanını konuk edecek.

 21 yıl sonra gelen değişim! Üç dönemdir Beşiktaşlı Cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli Cumhurbaşkanını konuk edecek

Üç dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli cumhurbaşkanını konuk edecek.
16 Ağustos 2014 - 14:56
 21 yıl sonra gelen değişim!

Üç dönemdir Beşiktaşlı Cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli Cumhurbaşkanını konuk edecek.

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe taraftarı olarak 21 yıl aradan sonra bu geleneği sona erdiren isim oldu.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e kadar hiçbir Cumhurbaşkanı hangi takımı tuttuğunu açık bir şekilde dile getirmemişti.

7. Cumhurbaşkanı Evren ile 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın Fenerbahçe takımını tuttuğu bilinirken, 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve 11. Cumhurbaşkanı Gül siyah-beyaz renklere ilgi duymuştu.

Son üç dönemde Çankaya’nın rengi siyah-beyaz olarak tescillenmişti.

21 yıl aradan sonra Çankaya’nın rengi sarı-lacivert oldu.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum