Ulaştığımız noktayı şehitlerimize borçluyuz...

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta vatan için canlarını feda

Ulaştığımız noktayı şehitlerimize borçluyuz...
17 Mart 2015 - 13:27
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimize borçlu olduğumuzu ifade eden Başkan Murzioğlu, “18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir kahramanlık destanıdır. Tarihte eşine az rastlanan bu kahramanlık destanı, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bugün, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’dür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır” dedi.

Gönüllerde yaşamaya devam edecekler

“Şehitlerimiz, ülke için canlarını vererek vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere ve tarihe apaçık göstermiştir” diyerek mesajına devam eden Başkan Murzioğlu, şunları söyledi:

“Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimize borçluyuz. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen, bu ülkeyi sonsuza kadar barışın ve kalkınmanın yaşanacağı, herkesin can cana, yan yana var gücüyle çalıştığı dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Bu duygularla, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, sağlıklı yaşam dileyerek saygılarımı sunuyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum