Ülkemize döndüğümüzde OMÜ'yü en iyi şekilde tanıtacağız.

AFRİKALI ÖĞRENCİLER OMÜ’DE TOPLULUK KURDULAR Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki öğrenci topluluklarına bir yenisi daha eklendi

Ülkemize döndüğümüzde OMÜ'yü en iyi şekilde tanıtacağız.
12 Aralık 2014 - 18:00
AFRİKALI ÖĞRENCİLER OMÜ’DE TOPLULUK KURDULAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki öğrenci topluluklarına bir yenisi daha eklendi.

OMÜ Afrikalı Öğrenciler Topluluğu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın da katılımıyla açılış töreni düzenledi. Düzenlenen törene rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ülkemize döndüğümüzde OMÜ’yü en iyi şekilde tanıtacağız. 

Renkli görüntülerin yaşandığı tören, Topluluk Başkanı, Sierra Leone’den Harita Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Abu Kamara’nın açılış konuşmasıyla başladı. Kamara, Afrika’daki 58 ülkenin 44’ünden yaklaşık 250 Afrikalı öğrencinin OMÜ’de eğitim gördüğünü söyledi. Topluluğun kısaca kuruluş amacından da söz eden Kamara, “Samsun’da okuyan Afrikalı öğrenciler olarak birlik olmaya ve daha rahat iletişim kurabilmek için de topluluk kurmaya karar verdik. Bizler ülkemize döndüğümüzde Ondokuz Mayıs Üniversitesini en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Topluluğun Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Çağatay Tufan konuşmasında, “Üniversitemizin uluslararası hüviyet kazanmasında bu arkadaşlarımızın büyük rolü olacaktır” diyerek başarı dileklerinde bulundu.

OMÜ’de Afrika kıtasındaki 58 ülkenin 44’ünden öğrenci olması gurur verici. 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Öğrencilerimizin bir takım talepleri var. Tek tek çözmeye çalışıyoruz. Artık diplomalarımızı hem Türkçe hem İngilizce olarak veriyoruz. Ayrıca bundan sonra dileyen tezlerini de İngilizce olarak yazabilecek. Afrika kıtasındaki 58 ülkenin 44’ünden bizde öğrenci olması gerçekten üniversitemiz açısından gurur verici. Afrika bence dünyanın gözünü diktiği ve batının yıllarca sömürdüğü bir kıta olmuştur Biz ise, Türkiye’nin tarihini araştırdıysanız, bize komşu olsun olmasın, her zaman kardeş gibi bakmış, her zaman yardımcı olmaya çalışmışızdır. Hiçbir zaman da hesabımız olmamıştır. Afrikalılar da diğer komşu ülkeler gibi bizlerin kardeşidir. Özellikle son 10 yılda sayısı 7 olan Afrika Büyükelçiliği’nin sayısı 40’a yaklaşmıştır. Ayrıca Türk hava Yollarının Afrika’ya hiç uçuşu yokken şimdi çok sayıda merkeze doğrudan uçmaktadır. Afrika eskiden manen yakındı, şimdi madden de yakın. Sizleri Samsun’da ve üniversitemizde görmekten son derece gururlanıyoruz” diye konuştu. Rektör Akan konuşmasında öğrencilere, daha önce Afrika ülkelerinden gelen yüzde 15’lik öğrenci kontenjanını yüzde 20’ye çıkaracağının sözünü de verdi.

Afrika’nın önünü açacak olan sizlersiniz. 

Rektör Akan, “Hepiniz bir an önce ülkenize dönüp Afrika’yı ayağa kaldırmalısınız. Çünkü diğer kıtalar kendi kalkınmalarını yaptılar. Afrika kıtası işlenmemiş bir maden gibi. Afrika’nın önünü açacak olan sizlersiniz. Diğer ülke öğrencileri böyle bir birliktelik oluşturamadılar. Sizleri kutluyorum. Samsun’a renk kattınız, hoş geldiniz. Sayınızın daha da artmasını bekliyorum. Başarılı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Afrika kıtasını, kendi kültürlerini tanıtan sunumlar ve çeşitli dans gösterileri yaptılar. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da topluluğun yöneticilerine ve öğrencilerine üniversitenin çeşitli hediyelerini verdi.

Afrika kıtasındaki 44 farklı ülkeden, 250 öğrencinin bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesinde toplamda1800 uluslararası öğrenci öğretim görüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum