ÜLKÜ OCAKLARINDAN AŞURE!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vezirköprü ilçe başkanlığının düzenlediği geleneksel aşure dağıtımı programı dün yapıldı

ÜLKÜ OCAKLARINDAN AŞURE!
27 Ekim 2015 - 11:32
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vezirköprü ilçe başkanlığının düzenlediği geleneksel aşure dağıtımı programı dün yapıldı.

Muharrem ayı ile başlayan aşure günleri kapsamında, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vezirköprü ilçe başkanlığının da geleneksel aşure dağıtım programı düzenledi. Aşure dağıtım programı kapsamında Cumartesi günü Vezirköprü belediyesi Karşısında ve Çınar Ağacında aşure stantları kuruldu.

Ülkü Ocakları Vezirköprü İlçe Başkanı Emrah Tolga Yeniler, aşure ikramı sırasında yaptığı açıklamada; “Toplumumuzda birlik ve beraberliğin en önemli timsallerinden biri olan Aşure gününde, akraba ziyaretleri yapmak, sadaka vermek aşure yapıp bunu dağıtmak, çocukları sevindirmek kültürümüzde bugüne özgü yapılan geleneksel güzel adetlerimizdir. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır.  Aşure günü tarihimizde de Hazreti Âdem’in Tevbe’sinin kabul olması, Hazreti Nuh’un Tufan’dan kurtulması, Hazreti Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazreti Yakup’un oğlu Hazreti Yusuf’a kavuşması, Hazreti Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazreti Eyüp’ün hastalıktan kurtulması, Hazreti Musa’nın Kızıldenizi geçmesi, Hazreti İsa’nın doğumu gibi önemli olayların gerçekleştiği mübarek bir gündür. Aynı şekilde Hazreti Peygamber’imizin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela’da yaşadığı acı millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir. Bu vesileyle Aşure Gününün Türk -İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Ülkenin birlik ve beraberliğine muhtaç olduğuna da değinen Yeniler, “Aşure içinde nasıl ki bambaşka yiyecekler harmanlanıp bu güzel tadı vermişse, bizlerde bu güzel ülkede ortak değerimiz olan Bayrak Vatan ve Türk Milleti sevdamızda buluşmalıyız. Bu gün aşure programımızda emeği bulunan herkese teşekkür ederiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum