ÜNLÜ İNGİLİZ ŞAİR VE YAZAR OMÜ'DE

ÜNLÜ İNGİLİZ ŞAİR FIONA SAMPSON İLE YAZAR PETER SALMO OMÜ’NÜN YAZARLIK OKULUNA GELİYOR Ünlü İngiliz yazar ve şair Fiona Sampson ile Avustralyalı yaza

ÜNLÜ İNGİLİZ ŞAİR VE YAZAR OMÜ'DE
15 Temmuz 2015 - 14:59
ÜNLÜ İNGİLİZ ŞAİR FIONA SAMPSON İLE YAZAR PETER SALMO OMÜ’NÜN YAZARLIK OKULUNA GELİYOR
Ünlü İngiliz yazar ve şair Fiona Sampson ile Avustralyalı yazar Peter Salmon,   İzmir Seferihisar’da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği atölye çalışmasına katılmak üzere İzmir’e geliyor. OMÜ Yazarlık Okulu tarafından 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında  Yazarlar Atölyesi başlığı altında düzenlenecek çalışmaya İngiltere’den yaratıcı yazarlık alanında ünlü isimlerden biri olan Profesör Fiona Sampson ve Peter Salmon ile birlikte Türkiye’den şair ve yazar A. Ali Ural katılacak.

Roheampton Üniversitesi  İngiliz Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık  bölümünde çalışan, aynı zamanda 'Şiir Kürsüsü'nün kurucusu da olan Profesör Fiona Sampson ve yaratıcı yazarlık derslerini Pembroke College, Cambridge, Liverpool John Moores Üniversitesinde veren yazar Peter SALMON, ÖMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezinde 'Yazarlar Atölye Çalışması:  Kurgu ve Şiir Sanatı' (Writers' Workshop: special focusses Fiction and Poetry) adlı çalışmasıyla edebiyatçılarla buluşacak.
Yazarlık Okulunun İngilizce düzenleyeceği atölye çalışmasının Türkçesi  'Özgün Şiire Giden Yol' başlığıyla şair, yazar ve Karabatak dergisi yayın yönetmeni olan A. Ali Ural tarafından yapılacak.
Bir yazar olarak yazma iştiyakınızı nasıl sanata çevirebilirsiniz? Hayal kurma ve hayalinizi yazma arasındaki çizgiyi nasıl aşabilirsiniz? Bu kurs, yukarıdaki soruların cevabını ararken romandan şiir ve senaryoya birçok edebî tür üzerinde çalışarak genç yazarların kendi tarzınızı şekillendirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Yazar adaylarının kendi üslubunu bulması ve bunu yazdıklarına aktarmanın yollarını keşfetmesini sağlamak bu kursun hedefleri arasında.
Fiona SAMPSON Roheampton Üniversitesi  İngiliz Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık  bölümünde çalışan Profesör Fiona Sampson, aynı üniversitenin 'Şiir Kürsüsü'nün kurucusudur. Yirmiden fazla yayınlanmış şiir kitabı, eleştiri  ve dil felsefesine ait eserleri otuzun üzerinde  farklı dile tercüme edilmiştir. Newdigate Prize”,  İngiltere  ve Galler Sanat Topluluğundan  'a Cholmondeley Award and Writer's Awards',  ardarda T.S.Eliot  and Forward Prizes  ödüllerine sahip Fiona Sampson,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi İzmir, Seferihisar'da bulunan Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde beş günlük  yoğunlaştırılmış bir kurs düzenleyecektir. Bu kursa  yaratıcı yazarlık konusunda oldukça tecrübeli  Sampson'un  yazar olan eşi Peter Salmon da katılacaktır.
Peter SALMON
İngiltere'de yaşayan Avustralyalı yazar Peter Salmon'un ilk romanı 2011'de The Coffe Story adıyla yayınlandı. Yazarın ilk eseri New Statesman Book of The Year olarak nitelendirildi.  Yazarın başta Guardian ve Sidney Review of Books olmak üzere Avustralya televizyon ve radyosunda yayınlanmış çok sayıda yazı ve yayınları bulunmaktadır.  Yazarın kitap eleştirileri Melborn Üniversitesi tarafından toplanarak 'Uncorreceted Prof. (2005) adıyla yayınlanmıştır. Salmon, İngiliz Sanat Topluluğu Yazar Ödülü ve Avustralya Victorya Sanat Topluluğu Ödülünü John Osborn'un merkezin başkanlığını yaptığı zaman sürecinde almıştır. Peter Salmon yaratıcı yazarlık derslerini Pembroke College, Cambridge, Liverpool John Moores Üniversitesinde vermektedir.
Ali URAL
Yazarlık Okulunun İngilizce düzenleyeceği atölye çalışmasının Türkçesi  'Özgün Şiire Giden Yol' başlığıyla   şair, yazar ve Karabatak dergisi yayın yönetmeni olan A. Ali Ural tarafından yapılacaktır. Bir vakıf üniversitesinde Özgün Yazarlık, Yazılı ve Sözlü Anlatım dersleri veren yazarın 2010 yılında 'Ejderha ve Kelebek' adlı deneme kitabına; 2013 yılında  'Gizli Buzlanma' adlı şiir kitabına Türkiye Yazarlar Birliği tarafından verilmiş ödülleri bulunmaktadır.
Ali Ural, Seferihisar’daki yazarlık atölyesinde, şairlik eğilimlerinin belirlenmesi ve desteklenmesinden yola çıkarak, şiir inşasının arka plan bilgisinin yanı sıra okuma bilinci kazandırmayı hedefliyor. “Her iyi şair öncelikle iyi bir şiir okurudur.”  sözünden hareketle Ural,  Türk ve dünya edebiyatından seçkin şairlerin üslupları ekseninde bir çalışma planlıyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 18 Ocak 2012’de İzmir Seferihisar’da kuruldu. Yazarlık okulu, Türkiye ve Dünya yazarlarına 1 Haziran 2015’te kapılarını açarak ilk atölye çalışmalarını tanıtıcı düzlemde takip eden günlerde gerçekleştirdi. Sinema, tiyatro, yazılı edebiyat ürünlerini üniversitenin akademik birikimi ve yazarların işbirliğiyle ele almak; yaratıcı yazarlık ile ilgili alan ve konularda yurt içi ve yurt dışı kuruluşlar ve araştırmacılarla amaçlar doğrultusunda görüşme  yapmak; araştırma ve araştırmacıları desteklemek; ortak araştırma çalışmalarını planlamak ve yürütmek amacıyla kurulan merkez, bu yönde bazı adımları atmış bulunmaktadır. Bu bağlamda Avrupa Yaratıcı Yazma Programı Derneğine (EACWP) üyelik  başvurusu kabul edilmiştir
NE ZAMAN?
24-28 Ağustos 2015
NEREDE?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
Sığacık Mah. Teos Cad. No.8, Seferihisar –İZMİR
NEREYE BAŞVURULACAK?
yaraticiyazarlik.omu.edu.tr    www.facebook.com/omuyaraticiyazarlikmerkezi
E-mail: [email protected]
Telefon 0362 312 1919 / 5103
Cep: İlknur Tatar,    0545 834 4371

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum