ÜRETEN, ARAŞTIRAN VE KENDİ ALANINDA YOL GÖSTEREN OLMALIDIR

Vali Osman Kaymak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programına katıldı

ÜRETEN, ARAŞTIRAN VE KENDİ ALANINDA YOL GÖSTEREN OLMALIDIR
02 Ekim 2017 - 22:50
Vali Osman Kaymak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yapılan kahvaltının ardından, Vali  Osman Kaymak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek, üyeler ile bir toplantı gerçekleştirdi.
TOPLUM KURULUŞLARI ÇOĞALDI
Samsun’da göreve başlayalı 3 ay olduğunu belirten Vali Osman Kaymak’”  Yöreyi ve insanları tanımaya çalışıyoruz. Yöreyi ve insanları tanımadan doğru kararı vermek çok zor. Fırsatımız oldukça sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye çalışıyoruz. Konum olarak ve sahip olduğu değerler açısından Samsun ülkemizin önemli illerinden bir tanesidir. MÜSİAD'ın Türkiye’deki konumunu takip ediyoruz. Bugün MÜSİAD gibi dernekler, sivil toplum kuruluşları çoğaldı. Biz MÜSİAD'ız çok güzel işler yaptık deyip durmak yok, ülkemiz için ve devletimiz için güzel örnekler ortaya koymak zorundayız. Sivil toplum kuruluşları ülke sorunlarına karşı çözüm üreten, araştıran, kendi alanında yol gösteren konumda olmalıdır. MÜSİAD bunu geçmişten günümüze yapmaktadır” dedi.
SAMSUN’UN GÜZEL BİR TANITIMI OLDU
Samsun'da yapılan işlere sivil toplum kuruluşlarının da sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Vali Kaymak, ”Biz artık yönetimde paydaşız. Sizler o yönüyle Valiliğin, Büyükşehir Belediyesinin ve Üniversitenin yaptığı işleri izlemelisiniz. Yanlış yapılan işler varsa bunları uyarılarınızla, raporlarınızla bizleri yönlendirmelisiniz. Çünkü bunlar hepimizin imkânları, hepimizin kaynaklarıdır. Sürekli iletişim içerisinde olmamız gerekir. Biz bu iletişimi çok önemsiyoruz. Samsun 23. İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları nedeniyle çok güzel tecrübe kazandı. Samsun’un güzel bir tanıtımı oldu. Fakat Samsun sahip olduğu konumun çok gerisinde. Ovalarımızı çok iyi değerlendirememişiz, geçmişte Samsun kapasitesini çok iyi kullanamadığından dolayı insanlar göç etmiş. Şu an İstanbul’da 500 binin üstünde Samsunlu var” diye konuştu.
BU TÜR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Yeni iş imkânları, yeni üretim kaynakları bulmak durumundayız vurgusu yapan Vali Kaymak, O yönüyle de OSB’lerimizle arsa üretmeye, yeni müteşebbisleri ilimize getirmeye gayret ediyoruz. Çarşamba OSB’yi kurduk, Havza OSB arsa satışına başladı, Bafra’daki OSB’ler hazır.  Samsun'da artık katma değeri yüksek sanayi istiyoruz.  O yönüyle de sizler iş adamı olarak Türkiye’nin her tarafı ile ilişkileriniz var. Buraya iş adamlarını davet edebilirsiniz veya kendi işlerinizi büyütebilirsiniz. Samsun'daki kalkınmayı elbirliği ile sağlamamız lazım. Sağlık Bakanımızın ilimiz milletvekili olması bizim için büyük bir imkân ve avantajdır. Kendisi ile sürekli görüşüyoruz. Samsun'da yapılacak Şehir Hastanesinin yeri tespit edildi. 400 dönümlük tahsis işlemleri başlatıldı. Yapılacak olan Şehir Hastanesi ilimiz için hem sağlık turizmi, hem de sağlık altyapısı açısından büyük bir imkân olacaktır. Değerli arkadaşlar bu tür çalışmalarımız devam edecek. Samsun potansiyeli olan bir ilimiz. Bu potansiyeli harekete geçirme konusunda, valilik ve siyaset işbirliği yapmak durumundayız. Eğer kurumlar iş birliği yaparlarsa bundan güç ve enerji ortaya çıkar. Biz bu işbirliğini önemsiyoruz. Onun için sizin önerileriniz bizim için önemlidir. Davetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum’ dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum