ÜRETİMİ ARTTIRMAK SİZDEN, DESTEK BİZDEN!

Üreticilere süt toplama tankı dağıtımı programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siz yeter ki üretimi artırın

ÜRETİMİ ARTTIRMAK SİZDEN, DESTEK BİZDEN!
08 Aralık 2015 - 15:04
Üreticilere süt toplama tankı dağıtımı programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siz yeter ki üretimi artırın. Biz canımızla başımızla üreticilerin yanındayız" dedi.
Vezirköprü ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

[gallery ids="40043,40044,40045"]
CANIMIZLA BAŞIMIZLA ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ
Kalkınmanın köylerden başladığına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü’de kırsalda yaşayan nüfus yoğunluğu daha fazla. Bu nüfusu azaltmamak için köy ekonomisini giderek değersizleştiren süreçten kurtarmamız lazım. İnsanlar köyden umudu keser hale geldiler. Köylülük değerli olmaktan çıktı. Köylerin boşalması ve bu derece değersizleşmesi beni çok üzüyor. Oysa ki köylere dünyanın  yatırımını yapıyoruz. Köylerin değersizleşmesini önleyip buraları cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bugün burada dağıttığımız yem bitkileri tohumları ve süt tankları da bunun bir adımı. Siz yeter ki üretin biz canımızla başımızla sizin yanınızdayız" dedi. 
ÜRETİM GÜÇLÜ OLURSA ÜLKEMİZ DAHA GÜÇLÜ OLUR

Vezirköprü ilçesinde yapılan bu ıslah çalışmaları bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalar Vezirköprü ilçemizi daha da güzelleştireceğini dile getiren Vali İbrahim Şahin, "Vezirköprü ilçemizin diğer ilçelerden bir farkı var. Vezirköprü ilçemizin köylerinde yaşayan nüfus Samsun’un diğer ilçelerine, şehir merkezi ve kent nüfusu ile ters orantılıdır. İlçemizin nüfus oranı diğer ilçelere göre oldukça yüksektir. Bu da bizler için sevindirici bir durumdur. İnsanlar artık yavaş yavaş köylerine yerleşmeye başladı. Bizim olabildiğince modern, tarım ve hayvancılık tekniklerini kullanmamız gerekiyor. Kaliteli üretim yapmamız gerekiyor. Her birimiz daha çok çalışacağız. Daha iyi tarım ve hayvancılık yapmakla ilgili gerekli teknikleri kullanacağız. Beceremediğimiz konularda siz bizlere yol gösterin, yardımcı olun. Bu yönettiğimiz şehirle ilgili daha güzel şeylere imza atmayla ilgili sizin de bunda katkınız olsun. Bu şehrimizi, ülkemizi en güzel şekilde yönetelim ki, güzel yaşanabilir belde, şehir ve vatan olsun. Bu tür faaliyetlerin artması dileğiyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.
HER ŞEY ÜRETİM ARTSIN DİYE
Üreticilere toplam 2007 tane süt toplama tankı dağıtacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kırsal kalkınma projeleri kapsamında süt toplama tankı yanında ayrıca 500 adet sertifikalı ceviz fidanı ve 2700 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtacağı da vurgulandı
VALİDE PROĞRAMA KATILDI
Vezirköprü ilçesi Adnan Menderes Parkı'nda düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sadullah Kirenci, birliğe kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum