Usta'dan 'Ajet' Önergesi

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Usta’dan AJet önergesi.

Usta'dan 'Ajet' Önergesi
28 Haziran 2024 - 20:26
Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Usta, THY’ye bünyesinde faaliyet gösteren AJet’in rötarları ve yaşattığı mağduriyetlerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.
Usta verdiği önergede T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sorular sordu.
Usta’nın önergesi şöyle;

2008 yılında Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak kurulan AnadoluJet, 12 Mart 2024 itibarıyla "AJet" adı altında bilet satışlarına başladı.
Ajet, internet sitesinde filo ve hedeflerinden şöyle bahsediyor; “2024 yaz döneminde filosunda bulunan 95 uçak ile iç hatlarda 41, dış hatlarda 52 nokta olmak üzere toplam 93 noktaya sefer icra edecek olan AJet; küresel ölçekte büyüme hedefi olarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde 200 uçaklık filo ile toplam 44 ülkeye uçmayı planlıyor.”
Ancak gelinen noktada bırakın küresel ölçekte başarıya imza atmayı, iç hatlarda dahi Türk Milletine yaşattığı sorunları çözebilmiş değil.
;Ajet’e ait uçuşların neredeyse tamamında 2 saat ile 10 saatleri bulan rötarlar yaşanıyor. Hatta birçok uçuş, uzun rötarların ardından iptal ediliyor. Valizi kaybolan, çantası parçalananlar da cabası. Hastası, iş görüşmesi, cenazesi veya tatil rezervasyonu olan vatandaşlarımız havalimanlarında sinir krizleri geçiriyor.
AJet’in, yaşattığı bu zulme müdahale etmek gerekliliği ortadadır.
Usta’nın soruları;
1-Bakanlığınızın konu hakkında bilgisi var mıdır?
2-Varsa, bu sorunların giderilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ne gibi adımlar atılmaktadır?
3-Bakanlık, AJet’in uçuş operasyonlarını denetlemekte midir? Eğer denetliyorsa, bu denetimlerin sonuçları nelerdir?
4-Rötar sorunlarının giderilmesi için AJet’e herhangi bir yaptırım veya denetim uygulanmakta mıdır?
5-AJet uçuşlarında yaşanan rötar ve bagaj sorunları nedeniyle yolcuların yaşadığı mağduriyetleri önlemek ve yolcuların haklarını korumak adına Bakanlık tarafından alınan veya alınması planlanan tedbirler nelerdir?
6-AJet havayolu şirketinin genel performans ve hizmet kalitesi konusunda Bakanlık tarafından yapılan bir değerlendirme var mıdır?
7-AJet’den, iptal ve rötarlara ilişkin rapor istenmiş midir?
8-Konuyla alakalı bakanlığınıza ulaşan şikâyet sayısı kaçtır ve nasıl bir geri dönüş sağlanmaktadır?
9-Yolcuların varacakları şehre geç kalmaları nedeniyle katlandıkları maliyetler ne olacaktır?


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum