UZM. ÇVŞ. ŞEHİT YAMAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari-Çukurca karayolunda seyir halindeki askeri araca terör örgütü PKK tarafından roketatarlı saldırı sonucunda şehit düşen Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’a, Tekkeköy Merkez Camii’nde kılınan öğle

UZM. ÇVŞ. ŞEHİT YAMAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
07 Haziran 2017 - 17:02
Hakkari-Çukurca karayolunda seyir halindeki askeri araca terör örgütü PKK tarafından roketatarlı saldırı sonucunda şehit düşen Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’a, Tekkeköy Merkez Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ NEJAT YAMAN'A SON GÖREV
Şehit Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’ın cenazesine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Sayın İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletteki Kemal Zeybek ile Hayati Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade. Albay Sedat Bulut, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehittin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
KUR'AN-I KERİM VE DUALAR EŞLİĞİNDE UĞULANDI

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin cenazesi askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardından şehidimizin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Tekeköy mezarlığına götürüldü. Burada şehidimiz Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman’ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim  ve dualar eşliğinde Tekkeköy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidimizin fotoğrafını ve naaşına sarılı şanlı bayrağımızı öperek şehidimizin babası Turan Yaman’a teslim etti. Gençlik ve Spor Bakanı  ve Vali  defin törenin ardından şehidimizin babasına, annesine ve kardeşlerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak acılarına ortak oldu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum